ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Μικροπολιτικές ίντριγκες στην Ακαδημίας 20...

Από την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων και τον Δ. Τσαλαπάτη λάβαμε email για τα όσα ανέφεραν Αντωνιάδου και Καρούτζος ως απάντηση στις καταγγελίες της ΚΕΔ σχετικά με το «καφέ μπαρ της διαπλοκής στην ΕΣΗΕΑ» και τα «τραπεζάκια έξω...». Το δημοσιεύουμε παρακάτω αυτούσιο -χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνούμε. Εκείνο όμως που μας προβληματίζει (για να το πουμε κομψά) είναι πως είναι δυνατόν να γίνει κάτι , έστω το ελάχιστο, για τη σωτηρία του κλάδου των εργαζόμενων στα ΜΜΕ , όταν οι περισσότεροι στην Ακαδημίας 20 παραμένουν «κολλημένοι» στους μικροπολιτικούς καβγάδες τους και τις συνδικαλιστικές τους ίντριγκες. Εμείς θεωρούμε ότι όλα αυτά είναι απαράδεκτα για συνδικαλιστικό σωματείο πνευματικών ανθρώπων (λέμε  τώρα) όπως οι δημοσιογράφοι...
Ακολουθoύν οι καταγγελίες Τσαλαπάτη:..
Χαριστική σύμβαση για να στηθεί καφέ-ΜΠΑΡ
"Διέκοψαν άρον-άρον τη σημερινή (χθεσινή0 συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να αποφύγουν να δώσουν εξηγήσεις, για την διαχείριση στα προγράμματα των ανέργων ύψους 5 εκ. ευρώ αλλά και για να μην συζητηθεί η υπόθεση με το καφέ μπαρ της διαπλοκής στο κτίριο της Ένωσης καθώς και η υπόθεση του ΕΔΟΕΑΠ.
Στην πιο κρίσιμη στιγμή της συνεδρίασης, με εννέα παρόντες, ο Δ. Τρίμης προσποιήθηκε τον ενοχλημένο, πετάχτηκε όρθιος, δήλωσε ότι αποχωρεί και με την Μ. Κατσίμη να τρέχει πίσω του (δύο από τους τρεις του ΣΥΡΙΖΑ) σηκώθηκαν να βγουν από την αίθουσα.
Η Μ. Αντωνιάδου ( ΠΟΛ.ΑΝ.) δήλωσε αμέσως ότι «σαν κίνηση συμπαράστασης στην παράταξη Τρίμη αποχωρεί» και αυτή και πήγε μαζί τους.
Η σχέση στοργής της εκλεκτής του Μπαλτάκου, με δύο από τις συνιστώσες της Κουμουνδούρου, που έχει αρχίσει ένα χρόνο τώρα στην ΕΣΗΕΑ, φτιάχνει βαρύ κλίμα για την αναμέτρηση στο «μικρό τελικό» της Κυριακής.
Άντε τώρα να πει κάποιος ότι ο Νέστορας της Αριστεράς, Μανόλης Γλέζος έβγαλε από το μυαλό το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ και Σύριζα. Που υπάρχει ένα χρόνο τώρα στην ΕΣΗΕΑ.
Την χαριστική σύμβαση για να στηθεί καφέ - μπαρ, στα μέτρα ημετέρου της Προέδρου της ΕΣΗΕΑ , με άρωμα διαπλοκής, μποναμά το πεζοδρόμιο για τραπεζάκια έξω στην Βουκουρεστίου, κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων.
Αποκάλυψε επίσης και τον προεκλογική… ατμόσφαιρα στο καφέ μπαρ αυτό, για την επιστροφή του κ. Ν. Κακλαμάνη στο Δήμο και τον 9,84, απ’ όπου πέρασε η Πρόεδρος και τώρα συνεχίζουν συνεργάτες της.
Το δράμα τους όμως είναι ότι όχι μόνο τους πήραν χαμπάρι αλλά ούτε Κακλαμάνης, ούτε Σπηλιωτόπουλος θα είναι Δήμαρχοι.
Το χειρότερο όμως είναι ότι βάζει πλάτη τώρα για συγκάλυψη ο Τρίμης.
Πάντως με κοινή ανακοίνωση Εκείνη και ο γενικός γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ, δύο μέρες πριν τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, αυτοαναγορεύθηκαν σε εκπροσώπους του καφέ μπαρ στην ΕΣΗΕΑ, στήνοντας ταυτόχρονα και ένα χαλκείο μήπως και πέσει η μπάλα στην εξέδρα.
Έτσι ως αιτιολογία για την μηχανή που στήθηκε, ισχυρίζονται ότι κάποτε η ΕΣΗΕΑ πλήρωνε για το κυλικείο και φταίει τότε ο Τσαλαπάτης, που σαν Αντιπρόεδρος δήθεν δεν διαμαρτυρήθηκε.
Η αλήθεια είναι ότι έκλεισε το κυλικείο, πληρώθηκε και αποζημίωση στον ενοικιαστή, δεν λειτουργούσε τίποτα για ένα χρόνο και μετά λόγω του ...κατεπείγοντος άνοιξε το παράθυρο η κυρία για να φέρει τους δικούς της.
Οι δυο συνεταίροι όμως σήκωσαν στις τελευταίες εκλογές λάβαρο για δήθεν ανανέωση, ως ενωμένοι δημοσιογράφοι, με παλιά υλικά διαπλοκής και με αλληλόχρεο λογαριασμό στην ταφόπλακα των ΣΣΕ, στις απολύσεις, σε λουκέτα ΜΜΕ, στις περικοπές παροχών και συντάξεων, στο  "Μαύρο" της ΕΡΤ.
Είναι απλό. Τρέμουν τη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ αλλά και του ΕΔΟΕΑΠ και όσα έρχονται.
Όλο το μυστικό είναι να μην φανεί η μαύρη τρύπα που άνοιξε η πρακτική τους στην ΕΣΗΕΑ, και η ανοχή τους στα εκατομμύρια από τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ που παραδόθηκαν στο PSI και βέβαια η συγκάλυψη όλων αυτών, μαζί με τις ευθύνες.
Άλλωστε μεθοδεύουν από καιρό συμμαχία με παροχή ασυλίας στην τέως του ΕΔΟΕΑΠ που τους αβαντάρει με ανακοινώσεις, ώστε να επιδοθούν στα δικά τους:
- με τα ρέστα της Ένωσης να στηθούν μαγαζιά με «έργα» βιτρίνας, στο όνομα των ανέργων, , προσφορές ελεημοσύνης και συσσίτια Αλληλεγγύης που μυρίζουν ψηφοθηρία και εξυπηρέτηση του μηχανισμού των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, ο οποίος εισπράττει την μερίδα του λέοντος από τα κοινοτικά προγράμματα.
- αναθέσεις με ουρά σε συμβούλους και άλλους.
- με ότι έχει απομείνει στον ΕΔΟΕΑΠ να σπρώξουν το καιρό μέχρι να έρθει ή ώρα του λουκέτου, ώστε να πνιγούν οι ευθύνες στο τσουνάμι με τα επαγγελματικά ταμεία.
Στην ΕΣΗΕΑ πάντως μόνο στα τελευταία 5 χρόνια το έλλειμμα υπερβαίνει σωρευτικά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, που μεταφέρονται από το αποθεματικό για να μην ζητηθούν όσα χρωστάνε εργοδότες και άλλοι.
Τα έξοδα κυλικείου που αναφέρουν για τα τελευταία χρόνια στην ΕΣΗΕΑ μέχρι το 2012 για συνεδριάσεις Διοικητικού Συμβουλίου , Πειθαρχικών Συμβουλίων , συσκέψεις, εκδηλώσεις, επισκέπτες, συναντήσεις, συνεδριάσεις ΔΣ, ΜΣ κλπ. που χρησιμοποιούν ως «σούμα» για να εντυπωσιάσουν και να κάνουν αντιπερισπασμό στη μηχανή που στήθηκε για το καφέ-μπαρ, δεν πείθουν κανένα.

Τους εκθέτει χειρότερα
Μάλλον προσπαθούν να «στήσουν» εντυπώσεις από το φόβο μη «βγουν» στον αέρα πχ οι αναγκαστικές παραιτήσεις εργαζομένων οι αποζημιώσεις που πληρώθηκαν, ώστε να γίνουν προσλήψεις της επιλογής τους, χειρισμοί ειδικού χαρακτήρα σε περιούσιο συνεργάτη που είναι δίπλα τους, κ.α.
Όσο για τις τεράστιες καταστροφές στο νεοκλασικό της οδού Ζαΐμη και τις καταλήψεις η σημερινή πρόεδρος δεν τις αγγίζει όπως και τη διετία 2011-13, που ήταν γενική γραμματέας και η ΕΣΗΕΑ πλήρωνε ακόμη και το λογαριασμό του ρεύματος για τις καταλήψεις.
Σχετικά με τα μισθώματα των άλλων καταστημάτων τα χαρτιά λένε άλλα από αυτά που ισχυρίζονται οι ΔΥΟ στην ανακοίνωση τους.
Από το φαρμακείο της γωνίας η ΕΣΗΕΑ εισπράττει σήμερα για τρία καταστήματα που έχουν ενοποιηθεί σε ένα, λίγα μόλις ευρώ τον μήνα περισσότερα, από όσα εισέπραττε το 2007. Τότε όμως το μίσθωμα ήταν για δύο καταστήματα που είχαν συγχωνευθεί σε ένα για να στεγασθεί το ίδιο φαρμακείο.
Την περίοδο 2010-2011 υπήρχαν προσφορές μισθώματος 12.000 ευρώ τον μήνα και για τα τρία καταστήματα και η τότε πλειοψηφία τα άφησε ξενοίκιαστα.
Το 2012 κτηματομεσιτική εταιρία πρότεινε, παρά την κρίση, μίσθωμα τουλάχιστον 50 ευρώ/τμ , γεγονός που σημαίνει ότι τα έσοδα θα ήταν πολλαπλάσια από τα σημερινά.
Η σημερινή πρόεδρος στην προηγούμενη θητεία του ΔΣ ήταν γενική γραμματέας και σε αυτήν που προηγήθηκε ταμίας ήταν ο τρίτος συνδικαλιστικός της εταίρος που τον δίνει κι αυτόν στεγνά, μήπως και σωθεί.
Επανειλημμένα η ΚΕΔ τα έχει καταγγείλει όλα αυτά με τους εκπροσώπους της στο ΔΣ και το ΜΣ της ΕΣΗΕΑ και με ανακοινώσεις της.
Το γεγονός ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένος προυπολογισμός υποχρεώνει τους εκπροσώπους μας να ψηφίζουν τα τελευταία χρόνια μόνο τα μισθολογικά.
Τα σχετικά έγγραφα υπάρχουν στο πρωτόκολλο και η πλειοψηφία δεν τολμάει να τα φέρει για συζήτηση.
Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι οι συνάδελφοι καταψήφισαν, στις δύο τελευταίες εκλογο-απολογιστικές γενικές συνελεύσεις τον προϋπολογισμό και τον απολογισμό με αποτέλεσμα η ΕΣΗΕΑ ως επαγγελματικό σωματείο με διαχείριση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ να λειτουργεί επί δυόμιση θητείες χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό και απολογισμό.
Πόσο νόμιμο είναι αυτό και άλλα πολλά θα φανούν σύντομα.
Το ίδιο και στον ΕΔΟΕΑΠ.
Η ΚΕΔ από τις 2-7-2013 επισημαίνει με ανακοίνωση της:.
«…Στις εκλογές της 18 και 19 Ιουνίου απορρίφθηκε με 57% ο οικονομικός προυπολογισμός των τριών, που διοίκησαν την ΕΣΗΕΑ τη τελευταία διετία (Τρίμης-Αντωνιάδου-Λίτσης).
Ταυτόχρονα όμως απορρίφθηκε με 63 %, και ο απολογισμός τους, λόγω και των ελλειμμάτων αλλά και της κακοδιαχείρισης, που είχε αναγκασθεί να καταγράψει ακόμη και η εξελεγκτική επιτροπή…»
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων