ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

O Ηλίας του Mega και οι επισφάλειες του Κοντομηνά

** Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου λέγεται ότι θα παραμείνει στην θέση του ο Ηλίας Τσίγκας του MEGA, αφού η απόφασή του να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου είναι οριστική. Στην πραγματικότητα το στέλεχος του καναλιού – με τη στάση του, διευκολύνει τους μετόχους, προκειμένου να βρουν τον αντικαταστάτη του.
** Σημειώνεται ότι ο Ηλίας Τσίγκας οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, μετά την απροθυμία των εκδοτών να δηλώσουν την πρόθεσή τους για το τι θέλουν να κάνουν με το MEGA. Σε συνδυασμό με τις συχνές, αλλά και ισχυρές πιέσεις που υφίσταται το στέλεχος από τους μεγαλομετόχους να προχωρήσει σε νέο γύρο περικοπών και μειώσεων – κατάσταση που επαναλαμβάνεται κάθε έξι μήνες τα τελευταία τρία χρόνια – προκαλώντας μόνιμη αναστάτωση και.. 
βάζοντας σε κίνδυνο την φυσιογνωμία του καναλιού, είναι τα στοιχεία που απαντούν στο γιατί ο Ηλίας Τσίγκας υπέβαλε την παραίτησή του πριν δέκα ημέρες.
**Παρά την εξαιρετική πορεία του φετινού προγράμματος του ALPHA, γεγονός που τον καθιστά ξανά τρίτο πόλο, η κατάσταση της αγοράς δεν του επιτρέπει να μεταφράσει την επιτυχία με ζεστό χρήμα στα ταμεία του! Έτσι, ο Μάρτιος του 2014, θα είναι ένας δύσκολος μήνας για τον Κοντομηνά  που θα κληθεί να πληρώσει τις παραγωγές που συμπλήρωσαν 7μηνο. Και πώς αλλιώς, αφού η Blackrock έχει υποχρεώσει ιδιωτικές και κρατικές τράπεζες να μην χορηγούν ούτε ευρώ στα ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντας τα  «επισφαλείς επιχειρήσεις»!
- Ν. Νικητέας / Media windows