ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Μάχη εκδοτών για τις προσφορές της Κυριακής

Ποιοι θέλουν να συμφωνηθεί η οριστική διακοπή των προσφορών στις εφημερίδες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα μάχη σε εκδοτικό επίπεδο που έχει να κάνει -κι αυτή τη φορά- µε τις κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφηµερίδων. Η σχετική αναµέτρηση άρχισε αµέσως µετά το καλοκαίρι, µε αφορµή την προσφορά του «Βήµατος» µε τα γνωστά αλφαβητάρια- αναγνωστικά, η οποία είχε ως συνέπεια να εκτινάξει την κυκλοφορία της ναυαρχίδας του ∆ΟΛ.
Οι πωλήσεις της εφηµερίδας του Σταύρου Ψυχάρη έδωσαν µια σηµαντική οικονοµική ένεση στη Μιχαλακοπούλου, σε µια δύσκολη περίοδο για τα οικονοµικά της.
Επί σχεδόν επτά εβδοµάδες το «Βήµα της Κυριακής» βρισκόταν πρώτο στις κυκλοφορίες, µε..
αποτέλεσµα να αφήσει µετά από πολλά χρόνια, στη δεύτερη θέση το «Πρώτο Θέµα». Στο «καπάκι» όμως ήρθε η προσφορά του «Εθνους της Κυριακής» µε τα βιβλία του Νίκου Καζαντζάκη και ανέτρεψε τα κυκλοφοριακά δεδοµένα φέροντας την εφηµερίδα του Γιώργου Μπόµπολα στην πρώτη θέση.
.Ανεξάρτητα, όµως, από την όποια ευφορία  -και πρόσκαιρη ρευστότητα- δηµιουργούν οι προσφορές,  οι πάντες παραδέχονται, όπως αναφέρει το SECRET της εφημερίδας Παραπολιτικά, ότι αυτό το παιχνίδι οδηγεί σε αδιέξοδο τις μεγάλες εκδοτικές επιχειρήσεις. Γι’ αυτό και το τελευταίο διάστηµα ο εκδότης του «Βήµατος», Σταύρος Ψυχάρης, έχει επαναφέρει στο τραπέζι την ιδέα της κατάργησης των προσφορών. Μάλιστα, για πρώτη φορά φαίνεται να έχει περισσότερους του ενός συµµάχους... 
Το θέµα είναι αν θα καταφέρει να πείσει το σύνολο των εκδοτών, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο. Το τελευταίο δελτίο κυκλοφοριών, έφερε το «Εθνος» στην πρώτη θέση µε 153.890 φύλλα, στη δεύτερη το «Θέµα» µε 145.450 φύλλα, στην τρίτη το «Βήµα» µε 126.880 φύλλα και ακολουθούν οι «Real» µε 80.390 και ο «Τύπος της Κυριακής» µε 18.740.