ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Οι εκδότες επιστρατεύουν τώρα και την λογοκρισία

Συμπαράσταση της ΕΣΗΕΑ στον Τάσο Τατάρογλου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, οδηγείται στις 12 Δεκεμβρίου, ο δημοσιογράφος Τάσος Τατάρογλου, του ραδιοσταθμού «Επικοινωνία fm», έπειτα από αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του τοπικός εκδότης στη Νέα Ιωνία.
Το «αδίκημα» του Τατάρογλου ήταν η αναπαραγωγή με βίντεο ολόκληρης της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας, κατά τη διάρκεια του οποίου επικεφαλής δημοτικής παράταξης τότε και νυν Δήμαρχος σήμερα, κατήγγειλε δημοσίως και επώνυμα τον τοπικό εκδότη, ότι προσπάθησε να τον εκβιάσει. Στη συνέχεια στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής του εργασίας δημοσιοποίησε την καταγγελία στον τοπικό Τύπο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑεκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δημοσιογράφο και προφανώς τάσσεται υπέρ της ελεύθερης δημοσιογραφικής αναπαραγωγής των συζητήσεων των.. 
Δημοτικών Συμβουλίων, συζητήσεις οι οποίες αφενός είναι δημόσιες, αφετέρου το περιεχόμενό τους αποτυπώνεται και στα σχετικά πρακτικά. Τονίζουμε, ότι η διαφάνεια είναι προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας.
Το αίτημα του συγκεκριμένου τοπικού εκδότη να υπάρξει λογοκρισία στην ελεύθερη αναμετάδοση δημοσίων συνεδριάσεων οργάνων της πολιτείας οδηγεί σε επικίνδυνους ατραπούς, είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο.