ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Μουσικά σχολεία: συγκέντρωση έξω από το υπ. Παιδείας

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί

Χαρακτήρα πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου αποκτά ντε φάκτο η συγκέντρωση των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων έξω από το υπουργείο Παιδείας, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί. Κι αυτό διότι, την ίδια ημέρα και με σειρά καίριων αιτημάτων, συγκεντρώσεις στον ίδιο χώρο έχουν εξαγγείλει τόσο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) και δεκάδες σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όσο και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).
Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων – η οποία θα λάβει και χαρακτήρα μουσικής διαμαρτυρίας, με εξέδρα και συμμετοχή μαθητικών συγκροτημάτων και καλλιτεχνών – εντάσσεται στον αγώνα για την επιβίωση αυτής της κατηγορίας των δημόσιων..
σχολείων. Επιβίωση η οποία απειλείται άμεσα, μιας και προχωρά ταχύτατα (ίσως και ως το τέλος του έτους) η εφαρμογή της ΚΥΑ που προβλέπει την κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς με σχολικά λεωφορεία, ενώ παραμένουν τα τεράστια κενά σε καθηγητές και διδακτικές ώρες, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.
Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, η συγκέντρωση στηρίζεται ενεργά από την Πανελλήνια Ένωση και από την ΑΣΓΜΕ. Με βάση δε τις αποφάσεις που έχουν λάβει, θα συμμετέχουν σχολεία από όλη την Αττική, καθώς και από περιοχές τις νότιας και κεντρικής Ελλάδας.
Οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καταγγέλουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, τη δραματική κατάσταση στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ αλλά και τα μουσικά σχολεία και τη συνολικότερη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Όσο για τα βασικά αιτήματα που προβάλλουν είναι:
- ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
- ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ    ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ
- ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
- ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ
- ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ