ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

«Κύριε Μήτση σταματήστε τoυς εκβιασμούς και τις προκλήσεις απέναντι στους εργαζόμενους της Βραδυνής»

Τους εξαναγκάζει  να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με την απειλή ότι αν δεν το πράξουν δεν θα τους πληρώσει - Το ΣΕΠΕ του τραβάει το αυτί και η ΕΣΗΕΑ τον προειδοποιεί...

Nα εξοφλήσει τα οφειλόμενα και να διευθετήσει τις «παραλείψεις» της (μείωση κατά 20% των μισθών) ζήτησε το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) από την εργοδοσία της εφημερίδας ΒΡΑΔΥΝΗ. Σε διαφορετική περίπτωση το ΣΕΠΕ προειδοποίησε με επιβολή προστίμου. Βέβαια παρά τις παραινέσεις του αρμοδίου κρατικού οργάνου για την επαναφορά της στη νομιμότητα, η εργοδοσία κωφεύει, συνεχίζοντας τις καταχρηστικές ενέργειες. Συγκεκριμένα, εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν μειωτικές ατομικές συμβάσεις εργασίας, καταπατώντας κάθε έννοια του εργατικού δικαίου και παρακάμπτοντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Είναι, αν μη τι άλλο, λυπηρό μια εφημερίδα σαν τη «ΒΡΑΔΥΝΗ», με ιστορία στο χώρο της έντυπης ενημέρωσης, να προβαίνει σε ταπεινά «εκβιαστικά» διλήμματα, όπως η..αυτονόητη αποπληρωμή των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων, προκειμένου να αποσπάσει την υπογραφή των παρανόμων και καταχρηστικών μειωτικών συμβάσεων εργασίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει κάθε εργοδοτική ενέργεια, που ασκεί πίεση στους εργαζομένους και στόχο έχει να πλήξει τα εργασιακά τους δικαιώματα, καταχρώμενη τις υφιστάμενες δύσκολες συγκυρίες και χρησιμοποιώντας τις ως άλλοθι. Επειδή η μέχρι τώρα συμπεριφορά του εκδότη της «ΒΡΑΔΥΝΗΣ» κ. Μήτση εμπίπτει στην κατηγορία αυτή, το Δ.Σ. τον κάλεσε με επιστολή του  να σταματήσει τις προκλήσεις και να επαναφέρει την εργασιακή ηρεμία στην εφημερίδα.
Σε αντίθετη περίπτωση, η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι θα βρει ενωμένους απέναντί του όλους τους εργαζόμενους και θα χρησιμοποιήσει όποιο μέσο έχει στη διάθεσή της, προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζόμενων.