ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Πρόταση για κλιμακούμενες κινητοποιήσεις

Πρόταση για κλιμακούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας στο χώρο των ΜΜΕ κατατέθηκε από 12 μέλη του μεικτού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑκαι υιοθετήθηκε κατά την χθεσινή Γενική Συνέλευση στο Κάραβελ (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ στο greektv). Η πρόταση-απόφαση αναφέρει:

«Η τακτική ΓΣ της ΕΣΗΕΑ, μετά την προκλητική και ανένδοτη στάση της εργοδοσίας και τη σαρωτική επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των εργαζομένων εξαιτίας των μνημονίων, αποφασίζει να προχωρήσει άμεσα ο κλάδος σε κλιμακούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας. Η 24ωρη απεργία της 28ης Μαΐου είναι η αρχή αυτού του αγώνα, ο οποίος πρέπει να διεξαχθεί σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αλλά και με..τους συναδέλφους που παραμένουν εκτός ενώσεων και μισθολογίων.
Απαιτούμε:
- Να καταργηθεί κάθε αντεργατικός νόμος ή ρύθμιση που προβλέπεται στα μνημόνια. Όχι στη λήξη της μετενέργειας των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων.
-Να ακυρωθούν όλες οι επαίσχυντες ατομικές συμβάσεις τις οποίες εκβιαστικά έχουν αναγκαστεί να υπογράψουν εκατοντάδες συνάδελφοι. Να μπει τέλος στη μερική απασχόληση, τα μπλοκάκια, την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία και όλες τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.
-Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι απολύσεις. Κάθε απόλυση συναδέλφου θα αποτελεί αυτομάτως αιτία πολέμου.
-Να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση, με ελάχιστη βάση τα κλιμάκια της προηγούμενης και διεκδίκηση αυξήσεων για τους χαμηλόμισθους, κάτω των 1.400 ευρώ. Διασφάλιση όλων των θεσμικών κατακτήσεων.
-Να καταβάλλουν άμεσα οι εργοδότες των ΜΜΕ όλα τα δεδουλευμένα και τις ασφαλιστικές εισφορές που χρωστούν στα ταμεία μας. Να επιβληθούν ειδικές «κυρώσεις» σε όσους δεν συμμορφωθούν.
-Να μας γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα από τα ταμεία, τον ιδρώτα μας που χάθηκε στα δομημένα ομόλογα και τα κάθε λογής «κουρέματα». Καμία μείωση στις συντάξεις, πλήρης κάλυψη των ανέργων, άμεση αποκατάσταση των παροχών προς τους ασφαλισμένους και ειδικά των επιδομάτων βρεφονηπιακού σταθμού. Να πραγματοποιηθεί διαχειριστικός έλεγχος – με ευθύνη της ΓΣ του οργανισμού – στον ΕΔΟΕΑΠ.
-Να δοθεί κάθε δυνατή και ουσιαστική στήριξη στους άνεργους συναδέλφους.

Επίσης, η ΓΣ αποφασίζει:
-Να ενταχθούν στην Ένωση όλοι οι συντάκτες - εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, ανεξάρτητα από την εργασιακή σχέση τους ή τον χρόνο απασχόλησης και προϋπηρεσίας τους. Αυτό να γίνει με βάση τις απαραίτητες καταστατικές ενέργειες τις οποίες καλείται να κινήσει το ΔΣ.
-Να δημιουργηθούν εργασιακές επιτροπές με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα, που θα είναι το στήριγμα της αγωνιστικής – απεργιακής δράσης.
-Να ληφθούν μέτρα για τον συντονισμό του αγώνα και των μορφών δράσης με όλα τα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας, που πλήττονται από τις πολιτικές των κυβερνήσεων, της εργοδοσίας και της τρόικα.
-Να ανοίξει, με κύρια ευθύνη των εργαζομένων και των ενώσεών τους, μέτωπο απέναντι στη διαπλοκή, για να σπάσει το αμαρτωλό «τρίγωνο» κυβέρνησης-ΜΜΕ-τραπεζών και να διασφαλιστεί ο δημοκρατικός έλεγχος της ενημέρωσης, ως δημόσιου αγαθού.

Χάρης Σαββίδης, Ημερησία
Βασίλης Τζήμτσος, Alter
Γιάννης Ελαφρός, Καθημερινή
Νίκος Ζαμπάρας, Sentra FM
Τάσος Αναστασιάδης, Βήμα
Παναγιώτης Δρίβας, Βήμα FM
Κωνσταντίνος Δαυλός, Σκάι TV
Λεωνίδας Σακλαμπάνης, Σκάι 100,3
Σωτήρης Τριανταφύλλου, Goal News
Μάχη Ζησίδου, Alpha
Νάσος Χατζητσάκος, Ελεύθερος Τύπος
Φώφη Κορίδη, Κέρδος»
**H φωτογραφία είναι από το thrapsaniotis.gr