ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Οι Έλληνες «yes men» καλύτεροι συνεργάτες των Αμερικανών!

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ AΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟ WIKILEAKS

από: opinionpost.gr

Κανένα εμπόδιο από τις ελληνικές αρχές για την κατά βούληση χρήση της Σούδας από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τηλεγράφημα που φέρνει στο φως το Wikileaks.
Ως οι «καλύτεροι συνεργάτες» των Αμερικανών αντιμετωπίζονται οι Έλληνες σε απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν μέσω του Wikileaks αναφορικά με την εμπλοκή της Σούδας σε αμερικανικές επιχειρήσεις από το 2001 και μετά. Όπως προκύπτει από τα έγγραφα αυτά, Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν τη Σούδα σημαντικό κόμβο, ενώ τους Έλληνες πρόθυμους να παρέχουν κάθε βοήθεια και να δέχονται σχεδόν τα πάντα.
Όπως αναφέρει τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, το οποίο διέρρευσε από τη γνωστή ιστοσελίδα του Τζούλιαν Ασάνζ, μοναδικό «αγκάθι» των Αμερικανών δεν είναι οι κυβερνήσεις, αλλά ο αρνητισμός των πολιτών και οι διάφορες μορφές διαδηλώσεων, που θεωρούνται.... ωστόσο πολύ μικρής έκτασης και καθόλου οργανωμένες.
Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, η χώρα μας φαίνεται να έχει ρόλο «διακοσμητικό» στις επιδιώξεις των ΗΠΑ όσον αφορά στη χρήση της ναυτικής βάσης της Σούδας, η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των Αμερικανών για την επίτευξη στρατηγικών στόχων τους.
«Δεν γνωρίζουμε απολύτως κανέναν περιορισμό από τους Έλληνες σε σχέση με την πρόσβαση, την εναέρια κυκλοφορία ή την ανάπτυξή μας εκεί, ακόμη και στα πιο ευαίσθητα στρατιωτικά σημεία της Σούδας» σημειώνει, σύμφωνα με το Wikileaks, ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα το 2008, τονίζοντας πως η ελληνική συμβολή για τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ και το Αφγανιστάν ήταν ιδιαίτερα πολύτιμη.