ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Έφθασε η ώρα της κρίσης για την «Απογευματινή» και τον Κ. Ι. Σαραντόπουλο



Στο κτίριο 6 της πρώην Σχολής Ευελπίδων κρίνεται την Τετάρτη (13/04) το πρωί το μέλλον της εφημερίδας "Απογευματινή", των αποζημιώσεων των εργαζομένων, καθώς και των οφειλούμενων από τον Ιούλιο του 2010 δεδουλευμένων.
Το δικαστήριο θα εξετάσει την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η εταιρεία "Εκδόσεις Απογευματινή Α.Ε.", καθώς και τις θέσεις των εργαζομένων.
Υπενθυμίζεται ότι προ μηνός οι εργαζόμενοι καταθέσαμε στο δικαστήριο φάκελο με στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν - το προφανές - πως ο Κώστας Σαραντόπουλος ήταν και είναι ο μοναδικός μέτοχος, ιδιοκτήτης και εκδότης της εφημερίδας "Απογευματινή".
Το ρόλο του Κ. Σαραντόπουλου επιβεβαίωσε ενώπιον του δικαστηρίου και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ο οποίος στα ερωτήματα της έδρας "ποιόν γνωρίζει η ΕΣΗΕΑ ως ιδιοκτήτη της εφημερίδας" και "με ποιόν συνομιλούσε όλο αυτό το διάστημα της κρίσης", απάντησε ξεκάθαρα και με το κύρος του προέδρου της ΕΣΗΕΑ πως ο μόνος πραγματικός μέτοχος είναι ο Κωνσταντίνος Ι. Σαραντόπουλος.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι θα δώσουμε και αυτή τη μάχη Όρθιοι. Ας είναι πάντες βέβαιοι πως όλο αυτό το - πραγματικά επώδυνο, από την οικονομική και ψυχολογική σκοπιά, για εμάς - χρονικό διάστημα κανείς μας δεν καθόταν με.. σταυρωμένα χέρια και τα στοιχεία που προέκυψαν από το ...ρεπορτάζ μας θα συζητηθούν και θα προκαλέσουν αίσθηση. Δεσμευόμαστε να σας ενημερώσουμε πολύ σύντομα σχετικά με τα παραπάνω, και επιφυλασσόμαστε να πραγματοποιούμε τακτικές αναρτήσεις για κάθε νεώτερη εξέλιξη, ιδίως αυτά τα κρίσιμα εικοσιτετράωρα, μέσα από το ιστολόγιό μας (freeapog.blogspot.com).
Καλούμε συναδέλφους, και όχι μόνο, να σταθούν στο πλευρό μας, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως η αλληλεγύη είναι το πιο ισχυρό μας όπλο.

Ο αγώνας για τα αυτονόητα δε μπορεί παρά να είναι Δίκαιος.

Εργαζόμενοι στην "Απογευματινή"