ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Η αναρχοαριστερή Μουγκλαλίς και ο βασιλοκομμουνιστής (ή μήπως δεξιός;) Ζαμπούνης



«Βασιλοκομμουνιστής ή δεξιός» ο Χρήστος Ζαμπούνης; Το ίδιο αναρωτιέται κι ο ίδιος σε άρθρο του δείχνοντας ότι αν μη τι άλλο έχει χιούμορ, σε αντίθεση με τον άλλο χιουμορίστα Παοκτσή -και δεν εννοούμε βέβαια τον Κώστα Γιαννακίδη.
Φαίνεται πως με αφορμή την ανάρτησή μας υπό τον τίτλο «Ο βασιλοκομμουνιστής Χρήστος Ζαμπούνης», ο δημοσιογράφος και συγγραφέας εμπνεύστηκε το τελευταίο άρθρο του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.
Στο άρθρο ο συγγραφέας δείχνει προβληματισμένος από το γεγονός ότι η ελληνογαλλίδα ηθοποιός Αννα Μουγκλαλίς τον ρωτάει «αν είναι δεξιός». Εκεί ο Ζαμπούνης δείχνει να παθαίνει κρίση ταυτότητας και παραθέτει την ανάρτηση των zoornalistas για να εξισορροπήσει τα πράγματα. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Ζαμπούνη:...

«Βασιλοκομμουνιστής ή δεξιός;»
«Μήπως είστε δεξιός;» με ρωτά έντρομη η Αννα Μουγκλαλίς όταν τολμώ να φέρω αντίρρηση στην άποψή της ότι για το ελληνικό χρέος φταίνε η Γαλλία και η Γερμανία. Η ελληνικής καταγωγής Γαλλίδα ηθοποιός είναι κατά δήλωσίν της αναρχοαριστερή και δεν κάνει καμία προσπάθεια να κρύψει τις προτιμήσεις της. «Πρόκειται για φάρσα», απαντά στη ρητορική μου ερώτηση. «Μήπως φταίμε και εμείς που λεηλατήσαμε το κράτος και ζούσαμε με δανεικά;» και συνεχίζει απτόητη υποστηρίζοντας το
κίνημα «Δεν πληρώνω» και όσους εξεγείρονται κατά του συστήματος.
Αναχωρώντας από το Γαλλικό Ινστιτούτο όπου συναντηθήκαμε για τις ανάγκες του πορτρέτου της στη σειρά «Διεθνείς Ελληνες» που δημοσιεύεται σήμερα, προβληματίστηκα, όχι τόσο για τον υπεύθυνο του χρέους όσο για τον χαρακτηρισμό μου ως δεξιού.
Πώς μια καθαρώς ψυχαναλυτική προσέγγιση, ότι δηλαδή πρώτα κοιτάμε τις δικές
μας ευθύνες και μετά τις μετακυλίουμε στους άλλους, κατηγοριοποιήθηκε ιδεολογικά; Πώς
από μία και μόνο ερώτηση οδηγήθηκα στον «Καιάδα», ενώ αντιθέτως ο προηγούμενος συνομιλητής της από το περιοδικό «Νέμεσις» της Λιάνας Κανέλλη ανελήφθη στον Ολυμπο; Μήπως ήταν η εμφάνισή μου -φορούσα κοστούμι και γραβάτα- που την επηρέασε στην κρίση της ή μήπως κάποιος καλοθελητής την είχε «μπριφάρει» πριν από τη συνέντευξή μας; Κι ύστερα, όπως συμβαίνει συνήθως στη ζωή, ήλθε ένα απρόοπτο γεγονός να ισορροπήσει την κατάσταση.
«Διάβασες τι γράφει για σένα το blog zoornalistas;» με ρώτησε από το τηλέφωνο ένας δημοσιογράφος που εντρυφεί στο Διαδίκτυο και αμέσως, με την ευχέρεια που σου δίνουν πλέον τα κινητά, διάβασα το κάτωθι κείμενο:
«Βασιλοκομμουνιστής μας προέκυψε ο δάσκαλος του σαβουάρ βιβρ και μετρ του lifestyle Χρήστος Ζαμπούνης. Με άρθρο του στο iefimerida.gr, το νεοσύστατο (και πολύ καλό) site του Χρήστου Ράπτη, υπερασπίζεται τους χιλιάδες προλετάριους που θα μείνουν άνεργοι στον χώρο της ενημέρωσης. Ταυτόχρονα ο Ζαμπούνης, παρά το ότι συχνάζει στην Αθηναϊκή Λέσχη και του αρέσει το pedigree, βάλλει κατά των αφεντικών που έκαναν τις προσωπικές περιουσίες σε βάρος των Μέσων που είχαν και έχουν στην κατοχή τους. Διαβάστε το άρθρο του συντρόφου και θυμηθείτε ότι ο πατέρας του αγωνίστηκε στην Εθνική Αντίσταση με τις γραμμές του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ και εκλέχθηκε δήμαρχος Βέροιας με την επίσημη υποστήριξη του ΚΚΕ».