ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Οι απλήρωτοι μπλόγκερ μηνύουν την Αριάνα

Της ζητούν μερίδιο από τα λεφτά της πώλησης του Huffington Post

Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια.
Η Αριάνα Χάφινγκτον αντιμετωπίζει πλέον στα δικαστήρια τους μπλόγκερς του περιώνυμου σάιτ της, το οποίο και πώλησε προ ημερών στην ΑΟL έναντι του εξωφρενικού ποσού των 315 εκατομμυρίων δολαρίων. Της ζητούν περίπου το 1/3 εξ όσων ενθυλάκωσε -για την ακρίβεια 105 εκατομμύρια.
Την κίνηση οργάνωσε ένας από τους πολυγραφότερους συνεργάτες της, ο μπλόγκερ Τζόναθαν Τασίνι, ο οποίος έχει δημοσιεύσει άνω των 250 ποστ στο Ηuffington Post, χωρίς φυσικά ποτέ να πληρωθεί, μια και πίστευε ότι συμμετέχει σε ένα πείραμα ελεύθερης δημοσιογραφίας των πολιτών.
Στην μήνυση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι μπλόγκερ της Αριάνας αντιμετωπίζονταν ως σύγχρονοι σκλάβοι και ότι όσοι παράγουν περιεχόμενο πρέπει να ανταμείβονται, με το καλό ή το κακό.
Οι δικηγόροι υπολογίζουν ότι στο σάιτ της Χάφινγκτον συμμετείχαν περί τους 9.000 μπλογκερ -πράγμα που θα δημιουργήσει... προβληματάκια στη μοιρασιά.
Πέρυσι τα έσοδα από διαφημίσεις ανήλθαν στα 31 εκατομμύρια δολάρια.
-πηγή: LiFO