ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Διαρροές για συρρίκνωση των ημερήσιων φύλλων και αναστολή εκδόσεων




Με αφορμή τις κινητοποιήσεις στο χώρο των ΜΜΕ έχουν αρχίσει να διαρρέουν και να γράφονται διάφορα στο διαδίκτυο περί δραστικών ανατροπών στο χώρο των εφημερίδων και περί συρρίκνωσης των ημερήσιων φύλλων.
Λέγεται ότι οι εκδότες έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται διάφορα σχέδια ανατροπής των εργασιακών σχέσεων στις εφημερίδες, λες και μέχρι τώρα έκαναν κάτι άλλο… Εξετάζουν, λέει, σοβαρά το ενδεχόμενο της κατάργησης του φύλλου της Δευτέρας και της ενοποίησης των εκδόσεων του Σαββάτου και της Κυριακής με στόχο η εβδομάδα να περιοριστεί και οι εφημερίδες να κυκλοφορούν από την Τρίτη έως το Σάββατο.
Τίθεται όμως το ερώτημα πως είναι δυνατόν να αφήσουν κάποιοι εκδότες την προσοδοφόρα αγορά της Κυριακής συρρικνώνοντας τις εκδόσεις τους στο φύλλο του Σαββάτου. Αυτοί οι σχεδιασμοί προφανώς και δεν αφορούν τον Ψυχάρη καθώς (μετά και το κλείσιμο του ημερήσιου Βήματος) για την αγορά της Κυριακής έχει πλέον μόνο ΤΟ ΒΗΜΑ (μία έκδοση, ένα φύλλο) ενώ για την αγορά του Σαββάτου έχει ΤΑ ΝΕΑ και τα πάει μάλιστα πολύ καλά. Οσο για το κόστος έκδοσης του φύλλου των Νέων της Δευτέρας αυτό το έχει ήδη λύσει με δραστικές περικοπές στα κυριακάτικα (εκ περιτροπής εργασία με ρεπό, «κούρεμα» στις αμοιβές κλπ). Αρα όπως φαίνεται ο ΔΟΛ προς το παρόν θα πορευτεί με.... όλες τις εκδόσεις των εφημερίδων του.
Οι ανακατατάξεις και η συρρίκνωση θα αφορούν περισσότερο τον Πήγασο όπου ο Μπόμπολας, όπως ακούγεται εδώ και καιρό, έχει δρομολογήσει το κλείσιμο τουλάχιστον ενός από τα ημερήσια φύλλα που εκδίδει. Θεωρείται όμως απίθανο να κλείσει το Εθνος της Κυριακής καθώς διατηρεί μεγάλο μερίδιο από την πίτα των πωλήσεων στα κυριακάτικα.