ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Οι Schooligans και ο διευθυντής των ΝΕΩΝ που θέλει να τα ελέγχει όλα!

ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΟΛ

O ένας θεωρείται συντηρητικός και είναι πάνω από τα 60. Οι άλλοι βρίσκονται στην πρώτη τους νιότη όπου όλα τα αμφισβητούν και όλα θέλουν να τα ανατρέψουν.
Ο λόγος για τον διευθυντή των ΝΕΩΝ από τη μια και τους Schooligans από την άλλη που έτσι όπως τα έφερε η συγκυρία και η μοίρα βρέθηκαν να συνεργάζονται. Για τρία χρόνια η συνύπαρξη των Schooligans με ΤΑ ΝΕΑ - και για όσο ήταν διευθυντής ο Παντελής Καψής – ήταν ανέφελη και χωρίς παρεμβάσεις από την πλευρά της διοίκησης. Όταν όμως ο Ψυχάρης ανακάτεψε την τράπουλα και έστειλε τον Μεμή στα ΝΕΑ και τον Καψή στο ΒΗΜΑ άρχισαν τα προβλήματα καθώς ο νέος διευθυντής του 4ου ορόφου της Μιχαλακοπούλου ήθελε να τα ελέγχει όλα. Ακόμη και τους «ανεξέλεγκτους» Schooligans!..

Πριν λίγες μέρες ο διευθυντής των ΝΕΩΝ Χρήστος Μεμής, όπως γράφουν στο σάϊτ τους οι Schooligans, τους ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει από ΤΑ ΝΕΑ το περιοδικό που εκδίδουν, διότι, όπως τους είπε, δεν αυξάνει την κυκλοφορία της εφημερίδας και δεν έχει αρκετές διαφημίσεις ώστε να καλυφθεί το κόστος. Όταν τον ρώτησαν αν θέλει να συζητήσουν τρόπους να χαμηλώσουν το κόστος, τους απάντησε: "Όχι, διότι, έτσι κι αλλιώς, δεν θέλω να έχω τίποτα στα ΝΕΑ που να μην το...ελέγχω απόλυτα. Εσάς δεν σας ελέγχω. Έχετε μία ανεξαρτησία επικίνδυνη. Σας το λέω ωμά. Για παράδειγμα, μπορεί εσείς να θέλετε να κάνετε εξώφυλλο στο Schooligans τον Αντώνη Κανάκη, ενώ εγώ να μη θέλω".
Κατόπιν αυτής της απόφασης του Μεμή, οιευχαρίστησαν τα ΝΕΑ (το ατελιέ, τους συντάκτες, τους αρχισυντάκτες) και τον προηγούμενο διευθυντή Καψή για την χωρίς παρεμβάσεις συνεργασία που είχαν για τρία χρόνια.

Καταλήγοντας υπόσχονται ότι θα επιστρέψουν γράφοντας: Το 19ο τεύχος των Schooligans θα κυκλοφορήσει με άλλο μέσο. Δεν ξέρουμε πότε και πού. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο τίτλος στο εξώφυλλο θα είναι ίδιος με αυτόν που βάλαμε όταν φύγαμε από την Ελευθεροτυπία: "We are back!".
Υ.Γ. Το DVD του Schoolwave 2010 θα κυκλοφορήσει τέλος Νοεμβρίου σε όλη την Ελλάδα με το μουσικό περιοδικό SONIK. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.