ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Οι τεχνικοί ραδιοφώνου καταγγέλλουν Αλαφούζο και στελέχη του Φαλήρου

ΟΣΟ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ
ΤΟΣΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΤΩΧΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ


Βολές κατά Αλαφούζου και διευθυντικών στελεχών του Φαλήρου εξαπολύουν οι τεχνικοί του ραδιοφώνου κατηγορώντας τον για υπερεντατικοποίηση, απολύσεις και συρρίκνωση των αποδοχών των εργαζομένων.
Οι τεχνικοί καταγγέλλουν οτι «ο Αλαφούζος έχοντας μαζέψει στον όμιλό του κάθε καρυδιάς καρύδι της νεοφιλελεύθερης εργοδοτικής καθοδήγησης, παλιούς αριστεριστές των Παρισίων και αποτυχημένους πρώην διευθυντάδες των κρατικών ΜΜΕ, προσπαθεί, με πρόσχημα την κρίση, να περάσει κάθε λογής αντεργατικό μέτρο».
Η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας καταγγέλλει τους Αλαφούζους πως «την ώρα που συγκεντρώνουν στην ιδιοκτησία τους τέσσερα ραδιόφωνα, τηλεόραση, εφημερίδα και.... internet, σπέρνουν τον εργασιακό τρόμο της απόλυσης και της ανεργίας πετώντας τους εργαζόμενους στις ουρές των ταμείων ανεργίας». Οι τεχνικοί καταγγέλουν τις απολύσεις των δύο συναδέλφων τους από τον Μελωδία, και των μοναδικών τεχνικών που είχαν στον ραδιοσταθμό Freedom.
Η ΕΤΕΡ αναφέρει:
«Μαζί με τις οικολογικές ευαισθησίες καλούμε τον κύριο Αλαφούζο να αποκτήσει ευαισθησία και για τις ανθρώπινες ζωές. Δεν μιλάμε για τίποτα ιδιαιτέρως δύσκολο. Αρκεί η εφαρμογή των Νόμων και η τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Καλούμε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και το Σώμα Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας να παρέμβουν. Πως εκπέμπει ο ραδιοσταθμός FREEDOM χωρίς τεχνικούς στο δυναμικό του;
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει το πολιτικό σπονσοράρισμα της εργοδοσίας και την παραγωγή νομοθετικών πέπλων κάλυψης των παρανομιών, της ανεργίας και της απορρύθμισης των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας. Την καλούμε να μην προχωρήσει στην εφιαλτική για τους εργαζόμενους καθιέρωση των εγκληματικών αντεργατικών εκτρωμάτων που θα τα ονομάζουν επιχειρησιακές συμβάσεις(!) εργασίας(!) και που στην ουσία θα είναι συμβάσεις(!) δουλοπαροικίας.
Ζητάμε να επιστρέψουν στην εργασία τους οι δύο απολυμένοι τεχνικοί του ραδιοσταθμού Μελωδία και οι τεχνικοί του ραδιοσταθμού Freedom».