ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Νέες απολύσεις στους ραδιοσταθμούς του Αλαφούζου

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕΡ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ

Σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αλαφούζου στο Φάληρο (Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως 2)καλεί η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ). Οι Τεχνικοί αντιδρούν στις απολύσεις δύο συναδέλφων τους στον ραδιοφωνικό σταθμό Μελωδία και καταγγέλουν τον όμιλο Αλαφούζου για την απόλυση των μοναδικών, δύο ηχοληπτών που διέθετε ο ραδιοσταθμός FREEDOM.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΤΕΡ :

«Χθες απολύσεις στον Μελωδία. Τώρα στον FREEDOM.Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο του ομίλου Αλαφούζου.ΟΛΟΙ αύριο Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010 στις 12 το μεσημέρι στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αλαφούζου (Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως 2). Μετά την απόλυση των δύο συναδέλφων από τον.... ραδιοσταθμό Μελωδία συνεχίζει το «θεάρεστο» έργο του ο όμιλος Αλαφούζου απολύοντας τους μοναδικούς δύο ηχολήπτες που διέθετε ο ραδιοσταθμός FREEDOM.

Η εκδήλωση της κορυφαίας παραβίασης του συγκεκριμένου συγκροτήματος (ΣΚΑΪ, ΜΕΛΩΔΙΑ, FREEDOM και RED) απέναντι στην εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που ισχύει για τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών ραδιοφωνίας, αποτελεί άλλη μια εκδήλωση της προκλητικότητας και της αλαζονικής στάσης του συγκεκριμένου συγκροτήματος απέναντι σε Νόμους, όσους απέμειναν, και θεσμούς.

Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας να ελέγξει πώς ο συγκεκριμένος ραδιοσταθμός εκπέμπει το πρόγραμμά του, αφού απέλυσε τους δυο μοναδικούς ηχολήπτες που είχε στο δυναμικό του.

Καλούμε την Πολιτεία και το ΕΣΡ να παρέμβει ώστε να μπει τέλος στην προκλητικότητα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας η οποία εκδηλώνεται μετά την συγκέντρωση 4 ραδιοσταθμών κάτω από την ίδια στέγη και ιδιοκτησία. Την ώρα που οι εργοδότες θησαυρίζουν και συγκεντρώνουν τα ΜΜΕ το ένα μετά το άλλο στα χέρια τους, πετούν στο δρόμο τους εργαζόμενους παραβιάζοντας κάθε έννοια εργασιακού Νόμου. Καλούμε την κυβέρνηση να βάλει τέρμα στα αποτελέσματα της πολιτικής εξυπηρέτησης των εργοδοτών. Σε μια πρώτη αντίδραση:

Καλούμε για αύριο Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010 στις 12 το μεσημέρι όλους τους εργαζομένους σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αλαφούζου (Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως 2).»