ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Θύελλα κατά Σαραντόπουλου - Εβαλε λουκέτο στην Απογευματινή!


«Αγαπητοί μου, δυστυχώς επτωχεύσαμεν. Ηδη υπεβλήθη σχετική αίτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών…». Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εφημερίδας Απογευματινή Σπ. Μαύρος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τις δυσάρεστες εξελίξεις ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων κατά του αποτυχημένου Κ. Ι. Σαραντόπουλου. Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι η εφημερίδα κατέρρευσε στα χέρια του εργολάβου - διευθύνοντα συμβούλου, ο οποίος στην πράξη αποδείχθηκε ότι δεν λειτούργησε πότε ως εκδότης και δεν αντιλήφθηκε ποτέ τις ιδιαιτερότητες μίας επιχείρησης του Τύπου.
Οι 130 εργαζόμενοι μένουν κυριολεκτικά στο δρόμο αφού όπως αναφέρουν και στο μπλογκ τους freeapog η νομική διαδικασία, πίσω από την οποία οχυρώνεται ο Σαραντόπουλος δεν τους επιτρέπει αυτή την ώρα να διεκδικήσουν ούτε και το επίδομα ανεργίας. Και αυτό γιατί μέχρι την εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης - τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά - θα παραμένουν όμηροι και απλήρωτοι. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν όλους τους "σωτήρες" και...διάττοντες αστέρες που με τους άθλιους χειρισμούς τους - και παρά τις προειδοποιήσεις των συντακτών - έριξαν την εφημερίδα στα βράχια.
Στο λουκέτο στην Απογευματινή οδήγησαν και μια σειρά λανθασμένων χειρισμών εκ μέρους της διοίκησης, όπως η διακοπή της συνεργασίας της εφημερίδας με φωτογραφικά και ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο περιορισμός της ύλης, η μείωση του χαρτιού και του τιράζ, η έλλειψη παντελούς προγραμματισμού και τελικά η ματαίωση των ενθέτων και κυρίως οι δραματικές - τα τελευταία χρόνια - μειώσεις στο προσωπικό.