ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Παρεμβάσεις για τις προσλήψεις στην ΕΡΤ και τα περί λουκέτου στον «Ελεύθερο»


Συνεδρίασε χθες μετά από καιρό το μικτό συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών με θέμα τις εργασιακές εξελίξεις στα ΜΜΕ και την πρόταση της ΕΣΗΕΑ (και του διασωματειακού) για απεργιακές κινητοποιήσεις μετά και το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σταχυολογούμε από την ενημέρωση του Π. Σόμπολου προς το σώμα:

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ - ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Μέχρι την Τρίτη (η προθεσμία λήγει την Πέμπτη) για 166 θέσεις συμβασιούχων δημοσιογράφων, είχαν γίνει ήδη 1660 αιτήσεις. Ανάμεσά τους (συμπληρώνουμε εμείς)και ορισμένοι που αναπαράγωντας τα επιχειρήματα διάφορων τρωκτικών, κατηγορούσαν στο παρελθόν εύκολα τους μισθωτούς συναδέλφους τους στην ΕΡΤ (και όχι τα golden boys, γιατί εκεί πρέπει να έχεις.....), αλλά τώρα με τα εργασιακά ζόρια σφίξαν τα λουριά και άρχισαν οι "ιδεολογικές" μεταλλάξεις, ελπίζουμε προς το καλύτερο.
Με παρέμβασή της η ΕΣΗΕΑ ζήτησε να μην υπάρξουν προσλήψεις, όσων ήδη εργάζονται αλλού, αλλά να προηγηθούν οι άνεργοι, που όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ είναι περίπου 600.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Η εκδότρια της εφημερίδας "Ελεύθερος" Κατερίνα Μάστορα δήλωσε στην ΕΣΗΕΑ ότι σκέφτεται να κλείσει την εφημερίδα μετάτις αυτοδιοικητικές εκλογές, δημιουργώντας ανησυχία στους 25 δημοσιογράφους που εργάζονται εκεί. Η εφημερίδα δε χρωστάει δεδουλευμένα, ή ασφαλιστικές εισφορές, της χρωστάει το κράτος και δεν μπορεί να εισπράξει, αν ακούσαμε καλά και δεν έχει διαφήμιση. Φοβάται μήπως στην.... πορεία των πραγμάτων μπει μέσα, αν και όπως φαίνεται μάλλον επικρατούν πιο συνετές σκέψεις, από το λουκέτο.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΜΕ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ...
Στα δημοτικά ΜΜΕ, πασχίζει η ΕΣΗΕΑ νακλείσει ραντεβού με τον Ραγκούση και συνεχώς τρώει πόρτα. Θυμηθείτε το αυτό συνάδελφοι την Κυριακή στις δημοτικές εκλογές και δώστε στους κατά τόπους Ραγκούσηδες το βαθύ μαύρισμα που αποζητά με πάθος ο οργανισμός τους.

Στις 16 Νοέμβρη η ΕΙΗΕΑ θα συγκροτηθεί σε σώμα μετά την παραίτηση Ψυχάρη, με τους εργοδότες να μην ζητούν ΣΣΕ, αλλά θεσμική καταγραφή επιδομάτων πτωχοκομείου.

Για τα απεργιακά για τα οποία απαιτείται από τις περιστάσεις κύκλος συνελεύσεων και στους χώρους εργασίας, θα επανέλθουμε...

ΠΗΓΗ: financialcrimesnews