ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Περικοπές μισθών 12% στις εκδόσεις «4π»

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ...

Σε περικοπή κατά 12% των αποδοχών των εργαζομένων προχώρησε η εκδοτική εταιρεία «4 Π». Πρόκειται για την εταιρεία που συστάθηκε από πρώην ανώτατα στελέχη του ΔΟΛ, τα οποία είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εποχή του θριάμβου της μετοχής του οργανισμού στο χρηματιστήριο. Τα στελέχη αυτά μετά τη σταδιακή τους αποχώρηση από το ΔΟΛ, δημιούργησαν την “4π”, η οποία και συνέχισε να εκδίδει τα περιοδικά που είχε στο παρελθόν ο οργανισμός, όπως το National Geographic, το National Geographic Kids, το Ram, το Hi Tech, κ.α.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Δρόμος” οι εργαζόμενοι στη νέα εκδοτική εταιρεία υπέστησαν μείωση κατά 12% στις αποδοχές τους με βάση το ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο και αναγκάστηκαν να υπογράψουν, όπως σημειώνει η εφημερίδα, «υπό την πίεση της ανεργίας, και με τα σωματεία του κλάδου σε ρόλο θεατή των εξελίξεων, τα οποία ενώ έσπευσαν να “παρέμβουν” στη συγκεκριμένη εκδοτική επιχείρηση, άφησαν (ή εγκατέλειψαν) τους εκεί εργαζόμενους να κινηθούν… ελεύθερα»... Με βάση το συμφωνητικό, «οι μειωμένες αποδχοές θα παραμείνουν σταθερές έως τις 31.12.2011″ και “από 1.1.2012 και μέχρι 1.1.2014 ο μισθός θα αρχίσει να αναπροσαρμόζεται σταδιακά έτσι ώστε στη λήξη της τριετίας “να έχει επανέλθει στα επίπεδα του μηνός Σεπτεμβρίου 2010”».