ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Στο πειθαρχικό ο γυμνασιάρχης με την εθνικοσοσιαλιστική σελίδα


ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ SITE ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Παρελθόν αποτελεί από χθες η εθνικοσοσιαλιστική ιστοσελίδα του διευθυντή του Πειραματικού Γυμνασίου Μυτιλήνης, Βασίλειου Μακρυπούλια. Στην ιστοσελίδα του, που «πατούσε» στο ενδοδίκτυο του υπουργείου Παιδείας www.sch.gr, ο γυμνασιάρχης δημοσίευε δικά του άρθρα περί εθνικοσοσιαλισμού αλλά αναδημοσίευε και άρθρα από την εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» ή άρθρα άλλων, για αστέρες του ναζισμού, όπως ο Χίτλερ και ο Ρούντολφ Ες. Χαρακτηριστικά είναι και τα αντισημιτικά άρθρα του κ. Μακρυπούλια, καθώς κι αυτά με τα οποία επιτίθεται κατά του χριστιανισμού και στελεχών της Ορθοδοξίας, όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Την ιστοσελίδα του φιλόλογου κ. Μακρυπούλια, η οποία στο σύνολό της έχει σωθεί από την περασμένη κιόλας Παρασκευή, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά όπου χρειαστεί, μπλοκάρισε προσωρινά ή και κατέβασε το υπουργείο Παιδείας. Ο ίδιος πριν από περίπου τρία χρόνια είχε προκαλέσει, όταν σε τηλεοπτική συζήτηση ως συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ και ταμίας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ είχε υπερασπιστεί τον ρόλο των δικτατόρων Ιωάννη Μεταξά και Γεωργίου Παπαδόπουλου.
Πληροφορίες από άλλες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο που ασχολήθηκαν με το θέμα ανέφεραν ότι.... αυτό συνέβη ύστερα από επώνυμες καταγγελίες, που έγιναν από εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν πρόσβαση στον http://help desk.sch.gr, μόλις το θέμα πήρε δημοσιότητα.
Από ανώτερο στέλεχος του υπ. Παιδείας διέρρευσε ότι ο γενικός γραμματέας του υπ. Παιδείας Βασίλης Κουλαϊδής έδωσε εντολή για τη διενέργεια σχετικής ΕΔΕ. Πάντως εντύπωση προκαλεί ότι επίσημα από μεριάς του υπ. Παιδείας ανακοινώθηκε απλώς πως «το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα διερευνήσει όλες τις πτυχές του θέματος που δημοσίευσε (φωτογραφία) η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"».
Σ.ΜΠΑ. / αναδημοσίευση από Ελευθεροτυπία