ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ούτε εργολάβος ούτε εκδότης...

ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΑΠΟ ΠΟΕΣΥ
ΚΑΙ ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


Aκόμα και μια ιστορική εφημερίδα σαν την Απογευματινή μπορεί να πεταχτεί σαν στημένη λεμονόκουπα όταν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών της σε άλλους τομείς - όπως τα δημόσια έργα– παύουν να εξυπηρετούνται από την ιδιότητα του εκδότη.
Δριμύ το κατηγορώ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημεριδων Αθηνών κατά του (αποτυχημένου) εργολάβου και (αποτυχημένου) εκδότη Κ. Ι. Σαραντόπουλου, οι οποίες καταγγέλλουν την απόπειρα της ιδιοκτησίας της Απογευματινής να προσφύγει σε διαδικασία πτώχευσης και να την οδηγήσει στο λουκέτο πετώντας στο δρόμο τους εργαζόμενους και στερώντας τους δεδουλευμένα, αποζημιώσεις και επιδότηση ανεργίας.
Η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΑ καλούν την κυβέρνηση να πάψει να παρακολουθεί ως Πόντιος Πιλάτος τις τραγικές εξελίξεις στον Τύπο και να αναλάβει τις ρυθμιστικές ευθύνες που απορρέουν από τον ειδικό χαρακτήρα των επιχειρήσεων ενημέρωσης, αλλά και.... από τα προνόμια που απολαμβάνουν οι εκδότες.
Καλούν επίσης τους εργαζόμενους στον Τύπο σε επαγρύπνηση και συστράτευση, ώστε να αποτραπεί μια εξαιρετικά δυσμενής εξέλιξη για όλον τον κλάδο.