ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Η οικογένεια Μητσοτάκη στο στόχαστρο της Εξεταστικής για τη Siemens


Με μέλη του Μητσοτακέϊκου οι 356 από τις 620 συναντήσεις που καταγράφονται στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου

Κίνηση αντιπερισπασμού από τις απαντήσεις που δεν δόθηκαν για το ποιοι πήραν τις μίζες από τη Siemens χαρακτήρισε η οικογένεια Μητσοτάκη τις καταθέσεις που την αφορούσαν στην εξεταστική επιτροπή. Σημειώνεται ότι όπως κατήγγειλαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, από τις 620 συναντήσεις που αναφέρονται στο προσωπικό ημερολόγιο του Μιχάλη Χριστοφοράκου, οι 356 είναι με μέλη της οικογένειας.
Πρόκειται, δηλαδή, για το 60% των συναντήσεων του πρώην ανώτατου στελέχους της εταιρείας. Σύμφωνα με το ημερολόγιο:

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει 23 συναντήσεις και 98 επαφές, σύνολο 121.

Κυριάκος Μητσοτάκης έχει 30 συναντήσεις και 60 επαφές, ενώ η σύζυγος του Μαρέβα Γκαμπόφκι έχει μόνο δύο συναντήσεις, αλλά 30 τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Ντόρα Μπακογιάννη έχει 30 συναντήσεις και 72 επαφές. Η Κατερίνα Μητσοτάκη έχει 4 συναντήσεις και 14 επαφές. Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη έχει 4 επαφές.

Καταγράφονται επίσης δέκα συναντήσεις του Πέτρου Δούκα και 45 επαφές, καθώς και 17 συναντήσεις και 30 επαφές με το Γιώργο Βουλγαράκη.

Τι απαντούν Ντόρα - Κυριάκος


Με αφορμή τις αποκαλύψεις αυτές, η ανεξάρτητη βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη.... προέβη στην εξής δήλωση:

«Επειδή μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής επιδίδονται και επενδύουν στη στατιστική επεξεργασία της δημόσιας κοινωνικής μου σχέσης και αντιλαμβανόμενη τους συνειρμούς που αυτή δημιουργεί στην κοινή γνώμη, έχω να δηλώσω τα εξής: Είναι σαφές ότι επιχειρείται μια προσπάθεια συμψηφισμού και κυρίως αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά ευρήματα, προκειμένου να μην απαντηθεί το ερώτημα, ποιοί πήραν τα λεφτά, πού πήγαν οι μίζες, ποια είναι η διαδρομή του μαύρου πολιτικού χρήματος προς πρόσωπα και κόμματα από τις προγραμματικές συμβάσεις και τις προμήθειες του ΟΤΕ και των άλλων δημόσιων φορέων. Αυτή την αλήθεια οφείλει η Εξεταστική Επιτροπή να βρει και να καταθέσει στον ελληνικό λαό.»

Μέσω κύκλων του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι έχει στα χέρια του τα τιμολόγια για την αγορά του συγκεκριμένου εξοπλισμού από την εταιρία, τα οποία πλήρωσε στο ακέραιο ο ίδιος και όχι η Siemens, όπως άλλωστε επιβεβαιώθηκε και στη χθεσινή συζήτηση που έγινε στην εξεταστική επιτροπή.

"Ερωτήματα προκαλεί η αναμόχλευση ενός γνωστού θέματος για το οποίο έχουν δοθεί οι απαντήσεις εδώ και περίπου δύο χρόνια, όταν το σχετικό θέμα είχε δημοσιευτεί για πρώτη φορά στην Ελευθεροτυπία" τόνιζαν συνεργάτες του.

Θυμίζουμε ότι η αποκάλυψη της "Ε" αφορούσε συναλλαγές ύψους πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ (αγορά εξοπλισμού για το πολιτικό του γραφείο) που πραγματοποίησε με τη «Ζίμενς». Κάποια από τα τιμολόγια, που έφεραν το όνομά του, μετατράπηκαν ως διά μαγείας σε πιστωτικά τέσσερις μήνες μετά την έκδοσή τους, χωρίς να τα έχει αποπληρώσει.

Συνεργάτες του υποστήριξαν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης αγνοούσε το γεγονός και ότι έδωσε εντολή να γίνει ενδελεχής έλεγχος για το πώς τα συγκεκριμένα τιμολόγια εμφανίστηκαν πιστωτικά. Τελικά αποπλήρωσε ό,τι υπόλοιπο υπήρχε.

Το θέμα πολιτικής ηθικής που είχε τεθεί έντονα στους κύκλους της τότε κυβέρνησης Καραμανλή ήταν ότι η συναλλαγή αυτή έγινε αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων στη Γερμανία και ο Μ. Χριστοφοράκος, με τον οποίο συνδεόταν και φιλικά ο βουλευτής, ήδη βρισκόταν στο στόχαστρο.

Σε ότι αφορά στην Ντόρα Μπακογιάννη είχε αποκαλυφθεί ότι ένα τηλεφωνικό κέντρο αξίας 7.000 ευρώ που είχε αγοραστεί για το πολιτικό γραφείο της, συνεργάτης της «ξέχασε» να το πληρώσει όπως υποστήριξαν τότε κύκλοι του γραφείου της και γι αυτό τον απομάκρυνε.

της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ / enet.gr