ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Η William Hill και ο πολυμήχανος εκδότης


Με ενδιαφέρουσες ειδήσεις από το χώρο των media μας βομβαρδίζει κι αυτή την εβδομάδα ο Χρήστος Ξανθάκης μέσα από τη στήλη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Ο δημοσιογράφος καταγράφει τα όσα έγιναν στη γενική συνέλευση του ΔΟΛ, μας πληροφορεί για τα τεκταινόμενα στο χώρο των αθλητικών φύλλων και τον Ολυμπιακό ενώ μας δίνει ΜΙΝΙΜΑL αποκαλυπτικές ειδήσεις από το χώρο των ΜΜΕ. Γράφει ο Ξανθάκης:

* Αληθεύει άραγε η φημολογία ότι αθλητικό φύλλο χρωστάει πάνω κάτω μισό μύριο σε μπουτίκ ομάδας;
* Καμία επαφή για συνεργασία μεταξύ Θ. Αλαφούζου και Γ. Μπόμπολα.
* Ο εκδότης της εβδομαδιαίας δωρεάν εφημερίδας «Free Blog Press» (κάθε Παρασκευή), Γιώργος Παπαδημητρίου, είναι ο αδελφός της βοσκοπουλικής πρώην;
* Σημειώστε τα εγκαίνια το προσεχές Σάββατο, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, της έκθεσης ζωγραφικής «Λόγια Πόλης, Χρώμα Πόλης» διά χειρός της πολυμήχανης και πολυτάλαντης creative art Σοφίας Γαϊτάνη.
* Με την υπογραφή της συμφωνίας παραχώρησης του φύλλου, ξεκινάει και το γαϊτανάκι για την εξεύρεση καινούριου τυπογραφείου.
* Τέλος για το κουτσομπολίστικο ημερήσιο «Ciao 24 Ωρες» την περασμένη Τρίτη. Κατέβασε ρολά, με τελευταία κυκλοφορία σε Αθήνα-Πειραιά τα 1.490 φύλλα.
* Κρατιούνται στα 25.000 με 30.000 φύλλα οι «Αποκαλύψεις», με ενδιαφέρουσα διαφημιστική πορεία. Αν συνεχίσουν έτσι, η βιωσιμότητα είναι εξασφαλισμένη.
* Μιλάμε για τουλάχιστον 40 «ορφανά» (και ιδιαίτερα επισφαλή...) τώρα που ξεμπερδεύει ο Σκάι TV με τα αθλητικά. Στο Φάληρο, εν τω μεταξύ, άρχισε πλέον να ακούγεται η φράση «αυτός με παρέσυρε, εγώ δεν ήθελα».
* Από blogs ξεκίνησε η αποδόμηση κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης. Και γι' αυτόν οι αποκαλύψεις κάποια στιγμή θα αποκτήσουν «αθλητικό» χρώμα.
* Αύριο το Summer Party της «Athens Voice» στην Τεχνόπολη.
* Σύνθημα από τοίχο της οδού Κλειτίου: «Φαίνεται χαζό, αλλά πρέπει να πολεμήσω για να σταματήσω να πολεμάω.»

ΤΡΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
από τη γενική συνέλευση του ΔΟΛ την περασμένη Πέμπτη. Πρώτον, η περασμένη σεζόν ήταν κακή, αφ' ενός λόγω θανάτου του Χρήστου Λαμπράκη και αφ' ετέρου λόγω οικονομικών αποτελεσμάτων. Δεύτερον, οι προβλέψεις για το μέλλον αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Και τρίτον, το συγκρότημα πάει για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία θα συμμετέχει νορμάλ ο μεγαλομέτοχος Βίκτωρ Ρέστης. Κι ένα σημειολογικό, το οποίο μετράει πολύ, όπως λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στη Μιχαλακοπούλου:.... Η παρουσία, πρώτη φορά, στο πόντιουμ του Βίκτωρα Ρέστη, που πλαισίωνε μαζί με τον Σταύρο Ψυχάρη τον Τρύφωνα Κουταλίδη.

ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ
, έχω μερικά νόστιμα να παραθέσω στην παρούσα στήλη. Οπως το γεγονός ότι γνωστός και πολυμήχανος (και τροφαντός!) εκδότης ζυμώνει τις τελευταίες ημέρες τους συνεργάτες του με την ιδέα των «δύο φύλλων σε ένα». Οπου παρέα με την κυριακάτικη εφημερίδα θα προσφέρεται και ένα αθλητικό-στοιχηματικό αδελφάκι, άνευ αύξησης της τιμής. Ολα αυτά υπό την αίρεση ότι θα έχει εξασφαλισθεί προηγουμένως το διαφημιστικό «σανό» εκ μέρους μεγάλων εταιρειών, όπως για παράδειγμα η βρετανική William Hill. Κι όλοι ξέρουμε ποιος ελέγχει την William Hill στα μέρη μας.

ΑΛΛΑ Ο ΧΑΜΟΣ
ο μεγάλος γίνεται στον χώρο του Ολυμπιακού. Εκεί λοιπόν διαγκωνίζονται οι υποψήφιοι για την εύνοια του φερόμενου ως πολύφερνου γαμπρού της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη, λησμονώντας (ουδείς ασφαλέστερος εχθρός...) τις κατά καιρούς ευεργεσίες εκ μέρους του Σωκράτη Κόκκαλη. Πάλι καλά να λέμε που δεν υπάρχει και τρίτο μέτωπο, γιατί πριν από μερικές εβδομάδες το είχαν κάποιοι για σίγουρο ότι θα χωνόταν γερά στην ιστορία ένας σχετικώς φρέσκος παίκτης που το έχει χόμπι να ψωνίζει σωρηδόν ζωντανά και νεκρά ΜΜΕ. Αλλά μπήκαν στη μέση οι τραπεζικές φιλοδοξίες και από κινήσεις αστραπή περάσαμε σε νοοτροπία λάου λάου.

ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ μια από τις πλέον διασκεδαστικές στιχομυθίες των ημερών. Διημείφθη στις αρχές της εβδομάδας, σε «αστικό» δικαστήριο, όπου χαρτέμπορος διεκδικούσε κάτι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από υπεύθυνο αθλητικού φύλλου. Σηκώνεται λοιπόν ο υπεύθυνος να απολογηθεί και δηλώνει ότι δεν χρωστάει τίποτε στον ενάγοντα, γιατί έπαθε μεγάλη ζημιά από το άθλιο χαρτί που του χορηγούσε επί οκτάμηνο. Και ρώτησε ο πρόεδρος, που κόντευε να του ασπρίσει όλο το μαλλί: «Μα καλά, σας χρειάστηκαν 8 ολόκληροι μήνες για να καταλάβετε ότι το χαρτί ήταν άθλιο;»