ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Καθολική απαγόρευση του καπνίσματος;



Σε καθολική απαγόρευση του καπνίσματος προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Από 1η Σεπτεμβρίου θα απαγορεύεται - χωρίς καμία εξαίρεση - το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους, τους χώρους εργασίας και αναψυχής (καφέ, μπαρ κλπ). Οσοι επιθυμούν να καπνίσουν μπορούν να το κάνουν μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Τις ανακοινώσεις έκανε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.
Η υπουργός διευκρίνισε ότι θα δοθεί μεταβατική περίοδος οκτώ μηνών σε καζίνο και νυχτερινά κέντρα με εμβαδόν άνω των 300 τ.μ., ώστε να συμμορφωθούν. Στο διάστημα αυτό θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν προχωρά ο διαχωρισμός των χώρων σε καπνιζόντων και μη.
Η Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύεται κάθε είδους διαφήμισης ή προώθησης προϊόντων καπνού ενώ το ύψος των προστίμων είναι ακόμη υπό συζήτηση και από αυτά δεν θα εξαιρεθούν οι καπνιστές που θα... παραβιάζουν την απαγόρευση.
Ο έλεγχος για την τήρηση των διατάξεων του νόμου δίνεται στην αστυνομία ή στο λιμενικό ανάλογα με τους χώρους αρμοδιότητας του καθενός.