ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει το Ισραήλ για τη δολοφονική επίθεση



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση του κράτους του Ισραήλ ενάντια στη νηοπομπή αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό και ειδικότερα των κατοίκων της μαρτυρικής λωρίδας της Γάζας.

Η πειρατική αυτή επίθεση που έγινε στα διεθνή ύδατα, σε απόσταση 67 μιλίων από τις ακτές του Ισραήλ κατέληξε στη δολοφονία ανεπιβεβαίωτου μέχρι στιγμής αριθμού ακτιβιστών και στον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Στα πλοία επέβαιναν πολλοί δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο και ανάμεσα τους οι Έλληνες, Άρης Χατζηστεφάνου από το ΣΚΑΪ, Κατερίνα Κιτίδη από το TVXS , και η Μαρία Ψαρρά από το ΕΘΝΟΣ, οι οποίοι συνελήφθησαν και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.

Πρόκειται για ένα έγκλημα του ισραηλινού κράτους, ενδεικτικό της επιθετικότητας με την οποία αντιμετωπίζει τον παλαιστινιακό λαό.
Η ΕΣΗΕΑ καλέι τους δημοσιογράφους και τον ελληνικό λαό σε συσπείρωση και... πάλι για την προάσπιση του δικαιώματος του παλαιστινιακού στην ελευθερία, στην αυτοδιάθεση και στην αντίσταση σε κάθε επιβουλή κατά της ίδιας της υπόστασης του.

Η ΕΣΗΕΑ ζητεί:

-Την άμεση απελευθέρωση όλων των κρατουμένων και ειδικότερα των τριών δημοσιογράφων.

-Την καταδίκη του κράτους του Ισραήλ και την επιβολή κυρώσεων.

-Τον τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας.

Η Ενωση Συντακτών θεωρεί πως είναι καθήκον και των δημοσιογράφων να παλέψουν για την ελεύθερη και ανεμπόδιστη ενημέρωση, για την αλληλεγγύη και τη συνεργασία των λαών ενάντια στην ιμπεριαλιστική καταπίεση για την επιβολή της νέας τάξης πραγμάτων. Η Εννωση απαιτεί άπλετο φως και αντικειμενική ενημέρωση για τις συνθήκες της πειρατικής επίθεσης στη νηοπομπή, για τις ευθύνες, για τις δολοφονίες, για τη μεταχείριση των εκατοντάδων ακτιβιστών – που τελείως απαράδεκτα, κρατούνται στο Ισραήλ. Η ΕΣΗΕΑ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των 3 Ελλήνων δημοσιογράφων και την ανεμπόδιστη επιστροφή στα σπίτια τους.

Από πλευράς ΕΣΗΕΑ, το Δ.Σ. προέβη από την πρώτη στιγμή, σε όλες τις ενέργειες (Ισραηλινή Πρεσβεία, Υπουργείο Ε ξ ωτερικών, κυβερνητικό εκπρόσωπο, Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων κ .ά .) για την παροχή βοήθειας στους συναδέλφους μας και την άμεση απελευθέρωσή τους.