ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Πανικός από αθλητικές εφημερίδες



Κι ύστερα έγιναν δώδεκα! Για τις αθλητικές εφημερίδες ο λόγος, που από χθες απέκτησαν ένα νέο μέλος στην οικογένειά τους με την κυκλοφορία του «Γαύρου» από τους εκδότες της «Αξίας».
Και μιλάμε τώρα μόνο για τα φύλλα πανελλαδικής κυκλοφορίας, δηλαδή (πάρτε βαθιά αναπνοή...) την «Εξέδρα», τη «Γάτα», την «Πράσινη», την «Ωρα για Σπορ», τον «Πρωταθλητή», τον «Φίλαθλο», το «Φως των Σπορ», το «Derby News», το «Goal News», το «Score Live» και τη «SportDay».
Υπολογίστε επίσης τις «Metro-Sport», «Αθλητική Μακεδονίας-Θράκης», «Σπορ του Βορρά» και «Αθλητικά νέα», με ευρεία διανομή πάνω απ' τα Τέμπη και περιορισμένη κάτω από αυτά, και τη θεσσαλικής εμβέλειας «The Match», και χάνεται ο λογαριασμός!
Και να φανταστεί κανείς ότι πριν από 25 χρόνια κυκλοφορούσαν μόλις τρεις αθλητικές εφημερίδες, η πράσινων φρονημάτων «Αθλητική Ηχώ», το ερυθρών αισθημάτων «Φως των Σπορ» και ο μπροστάρης του επικοινωνιακού αντάρτικου «Φίλαθλος». Τότε ο μέσος όρος κυκλοφοριών δεν ξεπερνούσε τα...100.000 φύλλα, πλην των εφημερίδων της Δευτέρας, που κάλυπταν τα ματς της Κυριακής και άφηναν με άνεση πίσω τους την «κατοστάρα». Εκτοτε πέρασε πολύς καιρός και άλλαξαν οι καταστάσεις. Αν θέλουμε μάλιστα να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να θυμηθούμε ότι το ραπόρτο της Ενωσης Ιδιοκτητών κατέγραψε πριν από τρία χρόνια 17 ημερήσιες αθλητικές εφημερίδες!

*από τα media της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας