ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Οι τηλε-δημοσιογράφοι, η τρομοκρατία και οι «αμάσητες» πληροφορίες





Την υιοθέτηση από πολλούς τηλε-δημοσιογράφους των «πληροφοριών» που διοχετεύει η αστυνομία για τους κατηγορούμενους σχετικά με συμμετοχή τους στον «Επαναστατικό Αγώνα» στηλιτεύει ο Γιάννης Παντελάκης στη στήλη της «Ε» Ακροβατώντας.
Επίσης επικρίνει και τη διάθεση των τηλεδημοσιογράφων να πλασάρουν αμάσητες στον κόσμο αυτές τις «πληροφορίες». Ο Παντελάκης στέκεται και με κριτική διάθεση απέναντι την αστυνομία για τη διοχέτευση επιπλέον λεπτομερειών σχετικά με τις.... οικογένειες του κάθε συλληφθέντα,τα σπίτια που έμεναν, το υλικό που υποτίθεται ότι βρήκαν…
Ακολουθείτο το άρθρο του Γ. Παντελάκη υπό τον τίτλο Τρομοκρατία και δημοσιογραφία:

«Στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στα δελτία των οκτώ την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας απλά διάβασε μια λακωνική δήλωση για κάποιες προσαγωγές.
Ηταν φανερό πως οι τηλε-δημοσιογράφοι δεν ήταν ικανοποιημένοι από αυτό. Και το δήλωσαν άλλωστε με επικριτικά σχόλια για τη «φτωχή» ανακοίνωση. Είχαν δίκιο• μια μικρής διάρκειας δήλωση ενός αστυνομικού εκπροσώπου δεν προσφέρεται για θέαμα και εντυπωσιασμό που έχουν ανάγκη καθημερινά τα ανθρωποφάγα δελτία των οκτώ. Πώς θα στήσεις δραματοποιημένες σκηνές με μυστήριο, γαργαλιστικές αποκαλύψεις και λεπτομέρειες ικανές να προσελκύσουν το φιλοθέαμον κοινό. Στις επόμενες ανακοινώσεις του, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ήταν πιο αναλυτικός. Δεν ξέρω αν ενδιάμεσα κάποιος τού τράβηξε το αυτί και άλλαξε η ποσότητα της «πληροφόρησης», πάντως οι άνθρωποι των δελτίων, λογικά έπρεπε να είναι ικανοποιημένοι. Πολύ περισσότερο που η αστυνομία, εκτός από τις επίσημες ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση υποτίθεται της τρομοκρατίας, διοχέτευε επιπλέον πολλές λεπτομέρειες για τη δράση του κάθε συλληφθέντα, τις οικογένειές τους, τα σπίτια που έμεναν, το υλικό που υποτίθεται ότι βρήκαν. Μάλλον θα ήταν υπερβολή να ζητούσε κάποιος από την πολιτεία τον σεβασμό ανθρώπων που απλά κατηγορούνται από την αστυνομία και δεν έχουν δικαστεί καν σε πρώτο βαθμό. Και μάλλον θα θεωρούνταν κάποιος συνοδοιπόρος των συλληφθέντων, αν ζητούσε προστασία των προσωπικών δεδομένων κάποιων ανθρώπων. Εκείνο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο είναι η υιοθέτηση από πολλούς τηλε-δημοσιογράφους των «πληροφοριών» που διοχετεύει η αστυνομία και η διάθεσή τους να τις πλασάρουν αμάσητες στον κόσμο...»