ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Πως μια ασπιρίνη έσωσε τη ζωή του Μάνου Αντώναρου





«Ήταν πριν από 6 χρόνια, γύρω στις 02.45, ένα πρωινό του Μάη, που έπαθα οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ένιωσα σαν τον οδηγό που του είναι οικείος ο θόρυβος της μηχανής του αυτοκινήτου και ξαφνικά αυτή ξεχαρβαλώνεται. Έγραφα στον υπολογιστή. Έσωσα το κείμενο και κατάφερα να πάω μέχρι την κρεβατοκάμαρα. Ξύπνησα την.... τότε γυναίκα μου και της είπα: ‘Έπαθα έμφραγμα!’ Εκείνη κράτησε την ψυχραιμία της και μου ‘σωσε τη ζωή».
Με αυτά τα λόγια ο Μάνος Αντώναρος περιγράφει στο ένθετο του Ελ. Τύπου Health, την εμπειρία του για το πώς σώθηκε από ένα οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Θυμάται ο Αντώναρος:
«Ξάπλωσα και ήταν σαν να έχω περάσει από ένα σοκ. Εκείνη τηλεφώνησε στο «166». Ήρθαν σε λιγότερο από 10 λεπτά και με μετέφεραν στο «Ιπποκράτειο». Πήγαμε εκείνο το βράδυ 9 και - όπως έμαθα αργότερα - έφυγαν από τη ζωή οι 8… Μου έσωσε τη ζωή μια μικρή πληροφορία που είχα ακούσει σε ένα ντοκιμαντέρ: «Σε περίπτωση εμφράγματος, πάρετε μια ασπιρίνη που είναι θρομβολυτική.». Το θυμήθηκα. Στο σπίτι είχε απομείνει μία μόνο ασπιρίνη αλλά ήταν αρκετή. Μου έσωσαν όμως τη ζωή και από το 166, αλλά και οι νεαροί γιατροί εκείνης της βάρδιας στο «Ιπποκράτειο». Μου έσωσε ακόμα τη ζωή το γεγονός ότι δεν φοβήθηκα. Μάλλον σαν παρατηρητής ενός θεατρικού έργου ένιωσα».