ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Το ηφαίστειο της Ισλανδίας νεκρώνει τα αεροδρόμια






Μπλακ άουτ στις αερομεταφορές
της ΒΔ Ευρώπης από το νέφος
της ηφαιστειακής στάχτης - Ακυρώσεις

δρομολογίων και από την Αθήνα

Τα σύννεφα ηφαιστειακής στάχτης που προκάλεσε η έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία ανάγκασαν τις αρχές της Βρετανίας να ματαιώσουν το σύνολο των πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια της χώρας κλείνοντας τον εναέριο χώρο της.
Το αεροδρόμιο Χίθροου, το μεγαλύτερο της χώρας, ματαίωσε 150 πτήσεις, ενώ η αρμόδια υπηρεσία ανακοίνωσε πως ματαιώνεται και το πρόγραμμα πτήσεων του Κάτγουικ. Οι αλλαγές έχουν επιπτώσεις και στα δρομολόγια μεταξύ Ελλάδας και.... Βρετανίας, καθώς από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" ματαιώνονται συνολικά έξι πτήσεις.
Κλειστό είναι και το αεροδρόμιο του Όσλο στη Νορβηγία, ενώ οι αρχές των υπόλοιπων χωρών της περιοχής έχουν ανακοινώσει ανάλογα μέτρα καθώς το ηφαιστειακό νέφος επεκτείνεται.
Οι αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν πως όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις ματαιώνονται από τις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας και τουλάχιστον ως τις 8 το βράδυ.
Ο αποκλεισμός είναι σίγουρο ότι θα παραταθεί καθώς η ηφαιστειακή δραστηριότητα συνεχίζεται στην Ισλανδία, ενώ ορατός είναι και ο κίνδυνος πλημμυρών από το λιώσιμο ενός από τους μεγαλύτερους παγετώνες της περιοχής κοντά στο ηφαίστειο.