ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Μεγάλα τιράζ, πεσμένες κυκλοφορίες






ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ

ΚΑΙ
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ
ΒΗΜΑ
ΚΑΙ REAL NEWS



Κουράστηκαν, ως φαίνεται, οι αναγνώστες (και) των Κυριακάτικων εφημερίδων από τον τεράστιο όγκο (άχρηστων εν πολλοίς) πληροφοριών με ένθετα επί ενθέτων και τα μεγάλα πακέτα (αμφιβόλου ποιότητας) προσφορών.
Ο ανταγωνισμός στον οποίο επιδίδονται οι εκδότες τελικά αποδεικνύεται ανωφελής και έχει αρχίσει πλέον να έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στην τσέπη όλων.
Τα τιράζ των περισσοτέρων είναι μεγάλα και οι επιστροφές όμως ακόμη μεγαλύτερες. Οι ζημιές δε ακόμη πιο μεγάλες καθώς μαζί με τα φύλλα επιστρέφονται και.... χιλιάδες cd και dvd που κατόπιν μένουν στα αζήτητα.
Ετσι και αυτή την Κυριακή οι κυκλοφορίες ήταν πεσμένες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία των πρακτορείων, στην πρώτη θέση βρέθηκε το "ΘΕΜΑ" με 168.000 (δεν τράβηξε παρά τα 500αρακια που συν τοις άλλοις έδινε), με δεύτερο το "Βήμα" που πούλησε 156.000 φύλλα.
Η Real News του Χατζηνικολάου, που είχε τιράζ πολύ πάνω από 200.000 φύλλα, ανέβηκε αλλά παρά την άμεση και έμμεση διαφήμιση για το νέο cd της Πρωτοψάλτη κινήθηκε κοντά στα 135.000 φύλλα. Την ίδια κυκλοφορία είχε και η Καθημερινή της Κυριακής ενώ ακολουθεί η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία με 125.000 και το Εθνος με κυκλοφορία γύρω στα 100.000 φύλλα.
Ο Ελ. Τύπος των Σκαναβή - Μπενέκου έχει καταφέρει να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 50 με 55.000 φύλλα ενώ η VETO πούλησε κοντά στα 40.000 φύλλα.


Υ.Γ. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι από τότε που ξεκίνησε η διαμάχη του Θέμου Αναστασιάδη και της ομάδας του Πρώτου Θέματος με τον Μπόμπολα η εφημερίδα περιέργως έχει πέσει (τις τελευταίες πέντε Κυριακές) πολύ κάτω από τα 200.000 φύλλα.