ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Οι μάσκες έπεσαν, ούτε κοστολόγηση ούτε debate από τη ΝΔ


Στα πόδια το βάζει τώρα η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της, αν και ήταν αυτοί που κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ πως δεν επιθυμεί να γίνει κοστολόγηση του προγράμματός του, ενώ παράλληλα είχαν δεσμευθεί σε ντιμπέιτ ανάμεσα σε Κ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα πριν από τις δεύτερες κάλπες της 25ης Ιουνίου.
Το Σάββατο, λοιπόν, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Άκης Σκέρτσος, δεν σήκωσε το γάντι που πέταξε o Αλέξης Τσίπρας για τηλεμαχία των δύο αρχηγών, αφού προηγουμένως τα δύο κόμματα δώσουν τα προγράμματά τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε να κοστολογηθούν.
«Έλεγε ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κοστολογημένο. Να πάμε λοιπόν στο ΓΛΚ, να πάμε όπου θέλει. Πάμε μαζί. Πάμε μαζί στο ΓΛΚ, όπου θέλετε. Να κοστολογήσουμε τα προγράμματά μας. Με μία προϋπόθεση. Μην το βάλετε στα πόδια. Πάμε στο ΓΛΚ και την επομένη να πάμε σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση οι δύο μας να συζητήσουμε τα προγράμματα. Μη λιποτακτήσετε άλλη μία φορά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν αυτή που φώναζε τόσο καιρό για το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανεβάζοντάς το κατά το δοκούν σε δεκάδες δισ. ευρώ (για να καταλήξουν τελικά στο αυθαίρετο νούμερο των 83 δισ. ευρώ). Επισημαίνεται μάλιστα ότι ο κ. Σκέρτσος περιέφερε στα κανάλια πριν από λίγο καιρό ένα ανυπόγραφο και ασφράγιστο έγγραφο, ισχυριζόμενος πως πρόκειται για εκτίμηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το ΓΛΚ.
Ωστόσο η Ν.Δ. είναι ουσιαστικά αυτή που κρύβεται και που δεν επιθυμεί την κοστολόγηση του δικού της προγράμματος, όπως φάνηκε από την τοποθέτηση του κ. Σκέρτσου.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. δεν κάνει κουβέντα για τηλεμαχία των δύο αρχηγών και δεν αναφέρει πουθενά ότι συναινεί στην πρόταση να κοστολογηθούν και τα δύο προγράμματα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αντιθέτως, περιορίζεται απλώς να δηλώσει πως «το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι σε απόλυτη συμφωνία με τους στόχους που έχουν τεθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που υποβλήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Παράλληλα, ο κ. Σκέρτσος δεν διστάζει να κουνήσει το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, καλώντας τον να πει «πού θα βρει τα 83 δισ. ευρώ στην τετραετία ποιους φόρους προτίθεται να επιβάλει και εάν σκοπεύει να θέσει εκ νέου την ελληνική οικονομία σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, με νέο πλαίσιο εποπτείας και αναβολή επ’ αόριστον της επενδυτικής βαθμίδας».
«Μόνο το μισθολόγιο στο Μεσοπρόθεσμο»

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
"Με την απάντησή του ο κ. Σκέρτσος επιβεβαίωσε πως το μόνο πρόγραμμα που δεν είναι κοστολογημένο τελικά είναι αυτό της ΝΔ. Μόλις ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία συμφώνησε στην από κοινού προσφυγή σε ανεξάρτητο φορέα για την κοστολόγηση των δύο αντιπαρατιθέμενων πολιτικών προγραμμάτων (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ), ο κ. Μητσοτάκης με υπεκφυγές τελικά το αρνήθηκε.
Ισχυρίζεται ψευδώς ότι το πρόγραμμα της ΝΔ έχει κοστολογηθεί γιατί έχει συμπεριληφθεί ως τέτοιο στο Μεσοπρόθεσμο. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι σε αυτό έχει συμπεριληφθεί μόνο ένα από τα προαναγγελθέντα μέτρα, οι αλλαγές στο μισθολόγιο. Όλες οι υπόλοιπες εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη (αύξηση αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, αύξηση δαπανών για την Υγεία κλπ) δεν περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο.

Τώρα επιβεβαιώνεται γιατί επί μία ολόκληρη εβδομάδα έλεγαν ψέματα πως έχουν δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία από το ΓΛΚ, γιατί ήθελαν να κρύψουν το ευχολόγιο της ΝΔ.

Με δεδομένη πλέον την άρνηση για από κοινού κοστολόγηση των προγραμμάτων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι για ακόμα μία φορά ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δοξαστεί κρυπτόμενος και δεν θέλει οι πολίτες να ακούσουν επιχειρήματα και τα αντίπαλα προγράμματα σε ένα τηλεοπτικό debate των δύο πολιτικών αρχηγών. Ο ίδιος που γυρίζει ανά την Ελλάδα και λέει με αλαζονεία ότι δεν έχει αντίπαλο και που δεσμευόταν για debate στις δεύτερες εκλογές.
Οι μάσκες έπεσαν".

- από efsyn.gr