ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Επιμένει στον «εκβιασμό» για εκλογές τον Αύγουστο, φοβάται διαρροές προς την «Νίκη»


Τον «εκβιασμό» περί τρίτης εκλογικής αναμέτρησης επανέλαβε σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Mega ζητώντας από τους πολίτες να ψηφίσουν με δεδομένο ότι «ο εφησυχασμός είναι πάντα κίνδυνος σε εκλογές που γίνονται το καλοκαίρι».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε προκλητικά ότι πρέπει να επαναβεβαιωθεί το αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου, γιατί όπως είπε «δεν νομίζω ότι κανείς θέλει να πάει σε κάλπες Αυγουστιάτικα».
Παράλληλα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την εκλογική «έκπληξη» του κόμματος «Νίκη», φοβούμενος διαρροές ψήφος από την ακροδεξιά δεξαμενή ψηφοφόρων.

Αναφερόμενος σε «κόμματα και κομματίδια που μπορεί να τοποθετούνται στα δεξιά της Ν.Δ.» είπε ότι «οι πραγματικοί πατριώτες κρίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια», ενώ δεν παρέλειψε επίσης να σχολιάσει τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου λέγοντας το εξής:
«Η Εκκλησία έμενε, μένει και θα πρέπει να γίνει τελείως μακριά από την κομματική αντιπαράθεση. Είναι αδιανόητο κόμματα να προβάλλουν ότι έχουν την προτίμηση της στήριξης της Εκκλησίας ή εκκλησιαστικών παραγόντων».
Και μπορεί να επέμεινε πως είναι αυτονόητο να μην καπιλεύεται κάποιος την Εκκλησία αλλά μίλησε για την επικείμενη επίσκεψή του στο Άγιο Όρος και υποστήριξε πως «κάποιος ο οποίος έχει πατριωτικές ευαισθησίες πιστεύω ότι αισθάνεται άνετα με τη Νέα Δημοκρατία».

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Επίσης, επιτέθηκε στους πολιτικούς αντιπάλους ισχυριζόμενος ότι «δεν κατάλαβαν τίποτα από αυτό που έγινε. Εξακολουθούν να παρουσιάζουν μια εικόνα που δεν υπάρχει. Ακούω σαχλαμάρες ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το νερό, την ενέργεια. Fake news» είπε ο κ. Μητσοτάκης, παρά τα αντίθετα «δείγματα γραφής» της κυβερνητικής θητείας τους.
Μπορεί να υποστήριξε πως δεν τον αφορά τι γίνεται στον χώρο της αντιπολίτευσης αλλά έσπευσε να σχολιάσει πως «αυτό που βλέπω από το ΠΑΣΟΚ είναι ένας λόγος που μοιάζει πολύ με αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάτι ηττήθηκε στην κάλπη ήταν η τοξικότητα και η κενότητα, αλλά και η ρηχότητα».
Επανέλαβε δε ότι δεν έκοψε ο ίδιος «τις γέφυρες με τον κ. Ανδρουλάκη. Είχε μια σαφή στρατηγική. Είπε ότι δεν με θέλει με τίποτα για πρωθυπουργό. Και τώρα λέει ότι, και 149 βουλευτές να έχει η ΝΔ, δεν θα συνδράμει. Αν δεν θέλουμε να μπλέξουμε σε περιπέτειες μία πρόταση υπάρχει. Αυτοδύναμη ΝΔ. Αυτό λέει και ο κ. Ανδρουλάκης και αναζητεί τα πρωτεία στην αντιπολίτευση».
«Σίγουρα μια ώριμη δημοκρατία χρειάζεται και μία αξιόπιστη αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση. Δικό μου μέλημα είναι να ξαναγυρίσω όλη την Ελλάδα. Θα μιλήσω το απόγευμα στο Περιστέρι. Τι έγινε στις λαϊκές συνοικίες; Στήριξαν με πρωτόγνωρα ποσοστά τη ΝΔ. Γιατί το Πέραμα στήριξε τη ΝΔ; Γιατί βάλαμε σε τάξη τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη» πρόσθεσε.

Υποσχέσεις, ακρίβεια και... funds

Όμως, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι «υπήρξαν τομείς στους οποίους δεν τα πήγαμε καλά» για να πει ότι «θα αποτελέσουν τον στόχο μας για την επόμενη τετραετία». Σε αυτό το πλαίσιο επανέλαβε σειρά υποσχέσεων του κόμματος δηλώνοντας ανερυθρίαστα «πως οραματιζόμαστε ένα καινούριο ΕΣΥ», χωρίς βέβαια να μιλήσει για το περιεχόμενό του.
«Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Είναι εισαγόμενη, είμαστε αισιόδοξοι. Δεν είναι λύση τα επιδόματα, αλλά είναι προσωρινή ανακούφιση. Καλύτερος έλεγχος στην αγορά και περισσότερος ανταγωνισμός. Ο καλύτερος τρόπος είναι οι υψηλότεροι μισθοί. Με αυτόν τον τρόπο στηρίζουμε μόνιμα το εισόδημα. Δεν κόψαμε οριζόντια φόρους όπως μας ενθάρρυνε η αντιπολίτευση και σήμερα μπορώ να πω με σχετική βεβαιότητα ότι η ακρίβεια είναι εδώ, αλλά τα δύσκολα είναι πίσω μας. Έχουμε μπει σε καθοδική πορεία στον πληθωρισμό. Η επενδυτική βαθμίδα θα μας δώσει και άλλες ανάσες και θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού, είπε μεταξύ άλλων.
Παρά τις «κραυγές» απελπισίας από τους χιλιάδες απροστάτευτους δανειολήπτες, που χάνουν ή θα χάσουν σπίτια, που αποτελούν πρώτη κατοικία, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για πάνω από 50 δισ. διμερείς ρυθμίσεις σχετικά με τα funds. «Έχουμε τον εξωδικαστικό μηχανισμό, έχουμε πιέσει τις τράπεζες να κάνουν δεκτές τις προτάσεις. Μπορούμε να κάνουμε και άλλα βήματα προς όφελος όλων. Κανείς δεν έχει κίνητρο να βγάλει ένα σπίτι σε πλειστηριασμό. Πιστεύω ότι ο ανταγωνισμός στο τραπεζικό σύστημα και η μεγαλύτερη διαφάνεια στις προμήθειες μπορεί να μειώσει κι άλλο το κόστος των συναλλαγών με τις τράπεζες», είπε.

Συνταγματική αναθεώρηση και εξωτερική πολιτική

Σε ό,τι αφορά την συνταγματική αναθεώρηση, η οποία θα ξεκινήσει το 2025, διαβεβαίωσε ότι θα αναζητήσει συνεννόηση, στη σκιά της αποκάλυψης του «λαγού» Γεωργιάδη για διεκδίκηση 180 βουλευτών στις δεύτερες κάλπες, προκειμένου η Ν.Δ. να μπορεί μόνη της, χωρίς τα άλλα κόμματα, να δρομολογήσει ό,τι αλλαγές η ίδια θέλει.
Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή νίκη του Ταγίπ Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές είπε ότι θα τον καλέσει σήμερα να τον συγχαρεί και να εκφράσει την ευχή του, η βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις να έχει συνέχεια. «Δεν έχω αυταπάτες. Σε κάθε περίπτωση εφόσον ο ελληνικός λαός με εμπιστευθεί και εκπροσωπήσω τη χώρα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ και θα επιδιώξω συνάντηση με τον κ. Ερντογάν» είπε.
«Είναι πραγματικά σημαντικό ότι για πολλούς μήνες είχαμε μειωμένη δραστηριότητα στο Αιγαίο. Έχουμε συναντηθεί πολλές φορές. Θα είναι και ευκαιρία να θέσω το πλαίσιο. Έχουμε μια διαφορά, της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών και της υφαλοκρηπίδας», συμπλήρωσε.

Δεν έχει αλλά χρησιμοποιεί το ΤικΤοκ

Οι δημοσιογράφοι της εκπομπής ρώτησαν και ποιος... τον έπεισε για το ΤικΤοκ, που θέλουν «κάθε μέρα να βλέπουν», με τον απερχόμενο πρωθυπουργό να απαντά ότι δεν έχει την εφαρμογή, ότι είχε απαγορεύσει στους υπουργούς του να την έχουν αλλά και ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να την χρησιμοποιούν.
«Εχω παιδιά που είναι 25, 24 και 19 στα 20. Καταλαβαίνω τον τρόπο που η νέα γενιά επικοινωνεί» είπε και τόνισε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά διαδραστικό εργαλείο όπου οι πολιτικοί μπορούν να δείχνουν «ποιοι πραγματικά» είναι.