ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Αίσχος: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θέλουν να φορολογήσουν τους πλούσιους!

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη ("Καθημερινή")

Σε ένα κρεσέντο προπαγάνδας που κινείται μεταξύ παραπληροφόρησης και fake news βρίσκεται ο επικοινωνιακός μηχανισμός της Ν.Δ. Μετά τη μόνιμη αντιΣΥΡΙΖΑ υστερία, τώρα μπαίνει στο κάδρο και το ΠΑΣΟΚ που άργησε να καταλάβει ότι ο δρόμος της ανόδου δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα σε ένα ναρκοθετημένο μιντιακό τοπίο.
Τι προσπαθεί να κάνει η Ν.Δ. με στόχο να συγκρατήσει τις διαρροές κεντρώων προς τη Χαριλάου Τρικούπη; Να πείσει ότι μετά τις δήθεν φοροεπιδρομές ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις Κατρούγκαλου, έρχεται και «πράσινη» φοροεπιδρομή (από το τρίτο κόμμα που δεν πρόκειται να μετάσχει σε κυβέρνηση). Μετά την εκμετάλλευση ενός σαρδάμ της Ελένης Χρονοπούλου, χθες ήταν η σειρά να διαστρεβλώσουν μια φράση του Στέφανου Παραστατίδη.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της «γαλάζιας» υποκρισίας, αρκεί να δει τα στοιχεία για το 2022. Μόλις το 1,8% των ιδιοκτητών ακινήτων έχει περιουσία πάνω από 400.000 ευρώ, δηλαδή το όριο πάνω από το οποίο προτείνει το ΠΑΣΟΚ να αυξηθεί ο φόρος των γονικών παροχών. Υπενθυμίζω ότι η Ν.Δ. επέβαλε αφορολόγητο όριο συνολικά 4,8 εκατ. ευρώ ανά άτομο (από γονείς και παππούδες). Αρα για ποιους δουλεύει επί της ουσίας; Για κάτι πλούσιους γόνους που τα βρίσκουν όλα έτοιμα και τα θέλουν τζάμπα. Είναι τόσο δύσκολο για την αντιπολίτευση να το εξηγήσει με απλά λόγια στον κόσμο και να σπάσει τη μιντιακή «Βόρεια Κορέα»;

Οσο για το άλλο ζήτημα με τη φορολογία των υπερκερδών ορισμένων που θησαύρισαν, ειδικά στον τομέα της ενέργειας, η πιο ενδιαφέρουσα παρατήρηση που είδα ήταν του πρώην υπουργού Οικονομικών και επικεφαλής του ινστιτούτου In Social, Νίκου Χριστοδουλάκη (ΠΑΣΟΚ). Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα τα φορολογήσει με 90%, αλλά ο τέως υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας… ξέχασε να υπογράψει ένα σχετικό έγγραφο, με αποτέλεσμα αυτό το μέτρο να είναι στον αέρα. Και φυσικά καμία απάντηση ούτε από τον λαλίστατο εκπρόσωπο της Ν.Δ., ούτε από τον τ. υπουργό. Αλλωστε για όλα φταίει η απλή αναλογική, ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα πλέον και το ΠΑΣΟΚ.

X. Ιωάννου /ΕφΣυν