ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

ΕΣΗΕΜΘ: Μεθόδευση υποβάθμισης της ΕΡΤ3


Η ΕΣΗΕΜΘ καταγγέλλει μεθόδευση υποβάθμισης του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ3 και κλιμακούμενη απαξίωση της από την ΕΡΤική διοίκηση επειδή την Κυριακή το κανάλι αναμετέδιδε το πρόγραμμα του ERTNews, καταλύοντας το αυτόνομο του χαρακτήρα της.
Η ΕΡΤ ήταν η μεγάλη χαμένη των εκλογών αν και διαθέτει έναν δυναμικό μηχανισμό ειδήσεων- ενημέρωσης με ικανό προσωπικό. Παρόλα αυτά, προτιμήθηκαν εξωτερικοί συνεργάτες του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού.
Δεν είναι τυχαίο ότι στην εκλογική βραδιά, εκτός από τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα, σχεδόν όλοι οι άλλοι δημοσιογράφοι στο στούντιο της ΕΡΤ την βραδιά των εκλογών δεν συγκαταλέγονται στο μόνιμο δημοσιογραφικό δυναμικό της αλλά προέρχονται από την αγορά, με συμβάσεις εργασίας ή έργου.
Μα και η ΕΡΤική ενημέρωση- πλην των δελτίων ειδήσεων- είναι προϊόν εκτός ΕΡΤ, από μικτές παραγωγές και με παρουσιαστές και μέλη δημοσιογραφικών ομάδων που δεν ανήκουν στο μόνιμο δημοσιογραφικό προσωπικό της ΕΡΤ.
Ως θεωρίες συνομωσίας χαρακτηρίζονται οι εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για σχέδιο «μικρής / ευέλικτης / εύπλαστης ΕΡΤ» προσεχώς.