ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Μπίζνες με καμένα δάση στο Πόρτο Χέλι


Πωλείται έναντι 100 εκατ. ευρώ αναδασωτέα έκταση που απαγορεύεται να χτιστεί

Μπίζνες πάνω σε πρόσφατα καμένο δάσος, αλλά και σε ευρύτερη δασική έκταση συνολικής επιφάνειας 3.782 στρεμμάτων επιχειρούνται να στηθούν από διάφορα εμπλεκόμενα συμφέροντα στην Αργολίδα, σε μία από τις τελευταίες παρθένες εκτάσεις, και συγκεκριμένα στην Κορακιά Κρανιδίου.
Η συγκεκριμένη έκταση φέρεται να επικοινωνείται από μεσιτικά γραφεία σε δυνητικούς αγοραστές ως ιδιωτική περιουσία προς πώληση έναντι ποσού της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, αναφέρουν πηγές της αγοράς. Ποσό που ξεκάθαρα υπονοεί πως ενυπάρχουν υπεραξίες στην ανάπτυξή του ως επενδυτικό ακίνητο.
Ωστόσο η περιοχή αποτελεί ξεκάθαρα δάσος (περιλαμβάνεται τόσο στους δασικούς χάρτες όσο και σε αποφάσεις της δικαιοσύνης, ενώ το αναγνωρίζει και ο πωλητής) και μάλιστα δημόσιο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μεγάλο μέρος του οποίου, μάλιστα, προ εξαετίας παραδόθηκε στις φλόγες και επομένως είναι αναδασωτέο.
- απόσπασμα από ρεπορτάζ που υπογράφει ο Ηλίας Μπέλλος στην «Καθημερινή» (ολόκληρο ΕΔΩ)