ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

«Επώνυμος» μιας μέρας


Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ασκεί ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδόπουλος-Τετράδης με ανάρτησή του ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Ο επί χρόνια διευθυντής της Ελευθεροτυπίας που υπέγραφε ως «Καιρός», υποστηρίζει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχει αναπτυχθεί το «σύνδρομο της μαφίας».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το εν λόγω σύνδρομο κατέτρεχε για χρόνια το ΚΚΕ και συνίσταται στο ότι «οι οπαδοί ακολουθούν ένα κόμμα και έναν αρχηγό, που έχει εφαρμόσει μια πιστή δεξιά οικονομική πολιτική, συνέχεια εκείνης των προηγούμενων δεξιών κυβερνήσεων, μια εξωτερική πολίτικη που υπηρετεί τα συμφέροντα των Γερμανών και των Αμερικάνων, σε βάρος των ελληνικών, όπως και οι δεξιές κυβερνήσεις, μια προπαγανδιστική πολίτικη που θα τη ζήλευε ο Μανιαδάκης, και όλα αυτά σε αντίθεση με τις εξαγγελίες του κόμματος, άλλα, κυρίως, σε αντίθεση με την ιδεολογία του».


Περιγράφοντας, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για «ένα δεξιό στην πράξη, και σταλινικό στη νοοτροπία γκρουπούσκουλο, με έναν αρχηγό, ο οποίος είναι απόλυτος άρχων, ανατρέποντας αποφάσεις οργάνων, αποφασίζοντας και διατάσσοντας επί παντός, χωρίς σοβαρές εσωτερικές αντιδράσεις» καταλογίζοντας στα μέλη του ότι «έχουν απεμπολήσει την αριστερή τους ιδεολογία και τη δημοκρατική υποχρέωση στις εσωκομματικές διαδικασίες μπροστά στην έλλειψη άλλου με αρχηγικές ικανότητες, που να τους οδηγήσει σε εκλογική νίκη».

Επί του θέματος σχολιάζει δηκτικά η Α.Ψ. / EφΣυν
"Αφού έκανε, το 2012, τη βόλτα του και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο «κακός καιρός» της Ελευθεροτυπίας, Γ.Π. Τετράδης, εκμεταλλευόμενος τον τίτλο του διευθυντή που απέκτησε αναλαμβάνοντας το θνησιγενές υποκατάστατό της (κυκλοφόρησε για λίγους μόνο μήνες), προκειμένου να απαλλαγεί η ιδιοκτησία από το άχθος των εργαζομένων της, ζήτησε, το 2015, συγγνώμη για την επιλογή του, δηλώνοντας ότι ένα δημοψήφισμα είναι η πιο δειλή πράξη που μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση! Δεν είχε διευκρινίσει αν στην ύψιστη αυτή πολιτική του κρίση περιλαμβανόταν και το δημοψήφισμα Καραμανλή για τη βασιλεία.
Σήμερα, εξασφάλισε την προβολή του στα ΜΜΕ Πέτσα, γράφοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα συνονθύλευμα ανίδεων αερολόγων και χουλιγκάνων ρεμπεσκέδων και μιας παρέας λαμογιών του παρελθόντος, που ψάχνουν σκουριασμένα ναυάγια, για να κολλήσουν σαν δηλητηριώδη στρείδια».
Εμείς θυμίζουμε απλά ότι ο συγκεκριμένος έχει εξυμνηθεί από τον γνωστό ναζιστή Γ. Μάστορα στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής, ενώ καταλόγιζε στην «Εφ.Συν.» υπερβολική ενασχόληση με «ακροδεξιά γκρουπούσκουλα»!"