ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Την άρση της ασυλίας Σπυράκη αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο


Την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη αποφάσισε ομόφωνα σήμερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της. Σε επιστολή που είχε υποβληθεί από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2022, είχε ζητηθεί η άρση της ασυλίας της ευρωβουλεύτριας λόγω της εν εξελίξει έρευνας για «γεγονότα που μπορεί να αποτελούν εξαπάτηση των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ».
Αν και η κ. Μαρία Σπυράκη έχει εξοφλήσει στη Βουλή όλα τα μη οφειλόμενα καταβληθέντα μέχρι σήμερα ποσά, δεν αποκλείεται πιθανή ποινική ευθύνη εις βάρος της, παρόλο που η ίδια έχει υποστηρίξει ότι δεν έχει εμπλοκή στην υπεξαίρεση ευρωπαϊκών πόρων και οι ενέργειες αφορούν πρώην συνεργάτιδά της.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, σήμερα, η αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου JURI αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη για την υπόθεση στην οποία κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση στο μέλος του ΠΑΣΟΚ Έλενα Χρονοπούλου. Η επιτροπή θα εισηγηθεί την Πέμπτη στο Ευρωκοινοβούλιο την απόφασή της, την οποία η ολομέλειά του αναμένεται να υιοθετήσει.