ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Μάριος Διονέλλης: 15 λόγοι για να ψηφίσεις ΜέΡΑ25


Ο δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη αλλά κυρίως ως συμπολίτης σε αυτή τη χώρα, γράφει για ποιους λόγους πρέπει να ψηφίσεις ΜέΡΑ25. 
Νομίζω ότι μας αξίζει λίγο καλύτερα, λίγο περισσότερα σε σχέση με το καθεστώς που διαμορφώνεται μπροστά μας για τα επόμενα 4 χρόνια, γράφει ο Μάριος Διονέλλης στο cretanews.eu.
Γιατί λοιπόν να μας ψηφίσεις στις επόμενες εκλογές:
1 – Επειδή η μάχη ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για την ηγεμονία στην κεντροαριστερά γίνεται με δεδομένη την υποταγή και των δύο τους στα μνημόνια και στην υποχρέωση για διαρκή πρωτογενή πλεονάσματα. Συνεπώς δεν φέρνει καμία ουσιαστική αλλαγή στη ζωή σου. Αυτό δεν είναι αριστερά, δεν είναι καν «κεντροαριστερά». Είναι το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ σε διαφορετικές εκδοχές του. Το έζησες και το δοκίμασες για χρόνια.
2 – Επειδή πρέπει να ανατρέψουμε την απογοήτευση και την παραίτηση που προκάλεσε στους αριστερούς ανθρώπους όλης της Ευρώπης η συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Σχεδόν παντού τα συντηρητικά κόμματα κυριαρχούν. Στην Ελλάδα η συνθηκολόγηση έφερε δύο φορές τον Μητσοτάκη, πρώτα με 10 μονάδες διαφορά και μετά με 20 μονάδες, καθιστώντας τον παντοδύναμο. Τι άλλο έχεις να περιμένεις από αυτούς;
3 – Επειδή κανένας από αυτούς δεν κάνει κάτι για να γυρίσουν πίσω οι χιλιάδες νέοι άνθρωποι που έφυγαν στο εξωτερικό, αντίθετα δημιουργούν νέα κύματα μετανάστευσης. Άκου τους ίδιους τους Έλληνες που έφυγαν: Στις εκλογές των αποδήμων το ΜέΡΑ25 ήταν τρίτο κόμμα με 11%. Αυτοί ξέρουν ποιοι τους έδιωξαν και ποιοι έχουν ουσιαστικές προτάσεις με κίνητρα για να γυρίσουν πίσω.
4 – Επειδή κανένας τους δεν μπορεί να εγγυηθεί την προστασία της περιουσίας σου από τα funds. Οι νόμοι του ΠΑΣΟΚ (2003), του ΣΥΡΙΖΑ (2015) και ο πτωχευτικός νόμος της ΝΔ είναι αυτοί που αφήνουν ανεξέλεγκτες τις τράπεζες και τα παραρτήματά τους εις βάρος σου και τους επιτρέπει να κλέβουν το σπίτι, την επιχείρηση και την αγροτική σου γη.
5 – Επειδή κάποιος πρέπει να μιλά και να αγωνίζεται για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και για τις ιδιωτικοποιήσεις που κυριολεκτικά σκοτώνουν. Γιατί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν τολμούν καν να αμφισβητήσουν τη σύμβαση με τη FEROVIA και το καθεστώς αποδιοργάνωσης στον ΟΣΕ που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, κυρίως νέους.
6 – Επειδή στα θέματα του Περιβάλλοντος έχουν όνομα όσοι ψήφισαν τις εξορύξεις, την καταστροφή της Πεδιάδας στην Κρήτη για το νέο αεροδρόμιο, την παραχώρηση της πρώην βάσης για καζίνο στις Γούρνες και την υποθήκευση της έκτασης του σημερινού αεροδρομίου στο Ηράκλειο. Έχουν όνομα όσοι στηρίζουν την άλωση του φυσικού τοπίου με θηριώδη ξενοδοχεία στο Κάβο Σίδερο, στα Φαλάσαρνα και αλλού.
7 – Επειδή κάποιος πρέπει να σταθεί δίπλα στους αγώνες μας για την προστασία του νερού ως δημόσιο αγαθό και για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των φυσικών πόρων, την ώρα που η ΝΔ έχει ήδη εξαγγείλει την πρόθεσή της για σαρωτικές αλλαγές στο Σύνταγμα, ειδικά ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις (Πανεπιστήμια, περιβάλλον κτλ).
8 – Επειδή κάποιος πρέπει να αποκαλύπτει τους στόχους του ενεργειακού λόμπι που από τη μία επιδοτείται με κρατικό χρήμα για να εξασφαλίζει υπερκέρδη διατηρώντας πανάκριβο το ρεύμα και από την άλλη αφήνεται ανεξέλεγκτο να αλώνει το φυσικό τοπίο από τη Σητεία μέχρι την Κοζάνη, με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά κλέβοντας αγροτική και δασική γη και διώκοντας τους αγωνιστές που υπερασπίζονται τους τόπους τους.
9 – Επειδή ο κόσμος της εργασίας που θρηνεί νεκρούς στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη ή δουλεύει σε συνθήκες σκλαβιάς στα ξενοδοχεία χρειάζεται δίπλα του κόμματα και ανθρώπους που δεν τα έχουν βρει κάτω από το τραπέζι με τα αφεντικά του.
10 – Επειδή οι άνθρωποι του ΜέΡΑ25 έχουν αποδείξει πως μπορούν να σταθούν δίπλα στην κοινωνία, για πραγματικά δημόσια Υγεία, δίπλα στους εξαντλημένους από την υποστελέχωση υγειονομικούς που σήκωσαν το βάρος της πανδημίας και δέχτηκαν κατόπιν χημικά και ξύλο από τα ΜΑΤ.
11 – Επειδή η Παιδεία, ο Πολιτισμός και οι Τέχνες πρέπει να είναι αλληλένδετα τμήματα ενός δημόσιου στρατηγικού σχεδίου μόρφωσης του λαού μας με γενναία χρηματοδότηση έξω από κάθε μνημονιακό περιορισμό. Αυτό που πρώτο πρέπει να «αξιολογηθεί» είναι το κράτος για το πόσο στέκεται δίπλα στους εκπαιδευτικούς, στους καλλιτέχνες, στους αρχαιολόγους κτλ.
12 – Επειδή είναι προφανής η προσπάθεια με τη βοήθεια των ΜΜΕ, η «αντισυστημική» ψήφος απέναντι σε αυτό το καθεστώς, να εξαερωθεί είτε σε σκοταδιστικά θρησκόληπτα μορφώματα ή σε απολιτίκ «καρδούλες» με μόνο πρόγραμμα το «ούτε αριστερά – ούτε δεξιά».
13 – Επειδή στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στη χώρα χρειάζεται μαχητική αντιπολίτευση, στη βουλή και στους δρόμους. Επειδή βάζοντας στη Βουλή το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη κόβεις τουλάχιστον 9-10 έδρες, κυρίως από τη ΝΔ αλλά και από τα άλλα μνημονιακά κόμματα. Επειδή σε αυτή η χώρα δεν αξίζει η πλήρης παράδοση στην οικογενειοκρατία με Μητσοτάκηδες, Καραμανλήδες, Παπανδρέου, Κεφαλογιάννηδες κτλ.
14 – Επειδή η εν δυνάμει κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη έχει ανθρώπους που δεν φοβήθηκαν να τα βάλουν με τα συμφέροντα της ολιγαρχίας. Η Σοφία Σακοράφα, ο Κλέωνας Γρηγοριάδης, ο Κρίτωνας Αρσένης, η Μαρία Απατζίδη και ο Γιάνης Βαρουφάκης, μαζί με τον Δημήτρη Στρατούλη, τη Μαριάνα Τσίχλη, τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, την Ηρώ Διώτη και τον υπογράφοντα από το Ηράκλειο, μπορούμε να αποτελέσουμε τη δική σου φωνή στους αγώνες που έρχονται από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών.
15 – Επειδή υπάρχουν δεκάδες ακόμα λόγοι, που εσύ ξέρεις, από τη δική σου ζωή, από τις δικές σου ανάγκες, από τις δικές σου προσδοκίες και απογοητεύσεις σε αυτή τη χώρα. Επειδή πρέπει να μην μετανιώσεις ακόμα μία φορά βγαίνοντας από το παραβάν και να μη χρειάζεται να περιμένεις ακόμα 4 χρόνια. Επειδή μόνο εσύ ξέρεις αν θέλεις αυτή τη φωνή στη Βουλή. Είναι στο χέρι σου.