ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Ψήφισαν για να εκσυγχρονιστεί το κράτος (κι έπεσε η Τράπεζα…)


Και μη λησμονούμε, βεβαίως, ότι δυο φορές δεν έπεσε μόνο η Τράπεζα Θεμάτων, αλλά και η πλατφόρμα στην οποία γίνονται οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό!


Αντιγράφω από τη Βικιπαίδεια, δια της προσφιλούς μεθόδου του κόπυ πάστε:
«Το πρώτο κύμα ολοκληρώνει το έργο του και σε δυάδες ή τριάδες τα αεροσκάφη αποχωρούν για να τα διαδεχθεί το δεύτερο κύμα, στο οποίο δεν περιλαμβάνονται τορπιλοβόλα. Οι δυσκολίες του δεύτερου αυτού κύματος είναι πολύ μεγαλύτερες, καθώς ο ουρανός καλύπτεται από σύννεφα καπνού από την κατεστραμμένη βάση και τα καιόμενα σκάφη. Παράλληλα, η αντιαεροπορική άμυνα έχει αρχίσει τη δράση της – αν και πάσχει από έλλειψη πυρομαχικών: Για λόγους ασφαλείας, όπως συμβαίνει σε καιρό ειρήνης, τα πυρομαχικά βρίσκονται όχι κοντά στα πυροβόλα, αλλά στις αποθήκες και (πολύ λίγα) αμερικανικά αεροπλάνα έχουν απογειωθεί για την αντιμετώπιση του εισβολέα. Αυτοί οι παράγοντες συντελούν ώστε το δεύτερο κύμα να μην έχει τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του πρώτου: Ολοκληρώνει, απλά, τις ζημίες στα σκάφη και αφήνει μια από τις πλέον βασικές εγκαταστάσεις, αυτή των καυσίμων ανέπαφη. Τα αεροσκάφη εξαντλώντας τις βόμβες τους αποχωρούν. Οι απώλειές τους, είναι απίστευτα ελαφρές: 9 καταδιωκτικά, 15 βομβαρδιστικά κάθετης εφόρμησης και 5 τορπιλοβόλα (σύνολο ανδρών 55), όταν το Τόκιο υπολόγιζε ότι η αποστολή θα εθεωρείτο επιτυχής με την απώλεια του 50% των αεροσκαφών και του 30% των πλοίων».

Για το Περλ Χάρμπορ τα ανωτέρω, που μέχρι προχτές θεωρείτο η μητέρα όλων των απροειδοποίητων επιθέσεων. Ώσπου συντονίστηκαν πεντακόσιες εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδες χάκερζ απ’ όλο τον κόσμο (μερικοί και από το εξώτερο διάστημα!) για να τσαταλιάσουν την Τράπεζα Θεμάτων.

Μαζί και τα νεύρα των μαθητών, που όσο και αν κάποιοι τους θεωρούν εντελώς τσακλοκούδουνα (μιλάω τρικαλινά τώρα!), και ευαισθησίες έχουν και αγωνίες και περιορισμένες αντοχές. Σας το λέει αυτό άνθρωπος που έπαθε κρίση πανικού παραμονές Πανελλαδικών εξετάσεων και γνωρίζει πολύ καλά ότι το παραμικρό μπορεί να σε εκτροχιάσει σε τέτοιες στιγμές…

Έφταιγε, όμως, η απλή αναλογική, όπως δήλωσε ο γίγαντας Σκέρτσος. Αναμενόμενο από έναν τύπο που προσπάθησε να παρουσιάσει ένα χασαπόχαρτο ως επίσημο έγγραφο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αλλά υπάρχουν και όρια σε αυτή τη ζωή, υπάρχουν όρια στην κοροϊδία ακόμη και στο κράτος όπου βασιλεύει η Ενημέρωση 107.

Άσε που ήδη έχουν βγει ένα σωρό ειδικοί κι έκαναν σκόνη την επιχειρηματολογία των πάσης φύσεως ανευθυνοϋπεύθυνων ότι τέτοιο πράγμα δεν ξανάγινε στον ντουνιά και ήδη δεχόμεθα προτάσεις από το Νetflix για να το γυρίσουν μίνι σίριζ. Είναι να γελάει κανείς που έλεγε κι ο συγχωρεμένος ο Συρίγος, ιδίως όταν παρόμοιες επιθέσεις είχαν διαδραματισθεί και στο πρόσφατο παρελθόν. Λέγεται, μάλιστα, ότι κάποιες εξ αυτών έλαβαν χώρα την ώρα που ο Πιερρακάκης έδινε συνέντευξη δηλώνοντας ότι οι Ιάπωνες ενδιαφέρονται να διδαχθούν από το παράδειγμα της ψηφιακής Ελλάδας…

Αλλά μην ξεχνάμε και τον σημερινό τίτλο. Από έρευνα της aboutpeople τον εμπνεύσθηκα, όπου στην ερώτηση «Οι λόγοι που ψηφίσατε το συγκεκριμένο κόμμα;», πρώτη και καμαρωτή ήρθε η κάτωθι απάντηση:
«Ψήφισα με κριτήριο την καλύτερη λειτουργία του κράτους»!

Με ποσοστό 31,9 %, παρακαλώ, διόλου αμελητέο δηλαδή, έστω κι αν οι συμμετέχοντες με τις συμμετέχουσες είχαν στη διάθεσή τους μέχρι τρεις επιλογές. Σκεφτείτε, ας πούμε, ότι στη δεύτερη θέση φιγουράριζε η απάντηση «ψήφισα με κριτήριο τις θέσεις του για την οικονομία» με ποσοστό 28,4 %, σε μια εποχή όπου στην πορτοφόλα κάνει πάρτυ ο σκώρος, και θα συμφωνήσετε, υποθέτω, ότι οι ομορφιές του gov.gr κάνανε το θαύμα τους. Ώσπου ήρθε η επίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων, για να υπενθυμίσει σε όλους και όλες ότι τα φύκια όσο και να τα στολίσεις, μεταξωτές κορδέλες δεν γίνονται…

Υ.Γ.: Και μη λησμονούμε, βεβαίως, ότι δυο φορές δεν έπεσε μόνο η Τράπεζα Θεμάτων, αλλά και η πλατφόρμα στην οποία γίνονται οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό!

Χρήστος Ξανθάκης
Voices / Newpost (01.6.2023)