ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Πέθανε στα 85 του ο Θόδωρος Πάγκαλος


Μία από τις αναμφίβολα ιστορικές αλλά και έντονα αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της μεταπολιτευτικής ζωής της Ελλάδας, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.Ο Θεόδωρος Πάγκαλος γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου του 1938 στην Ελευσίνα, γιος του Αντιπτέραρχου της Πολεμικής Αεροπορίας Γεωργίου Πάγκαλου και εγγονός του στρατηγού Θεοδώρου Πάγκαλου.
Αποφοίτησε από το Βαρβάκειο Γυμνάσιο Αθηνών. Σπούδασε Νομική και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης ανακηρύχθηκε το 1973 διδάκτορας των Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Παρισιού
Από το 1969 έως το 1978 εργάστηκε ως ερευνητής στο ίδιο Πανεπιστήμιο και κατόπιν ορίστηκε Διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου. Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα και το 1968 το δικτατορικό καθεστώς του αφαίρεσε την ελληνική ιθαγένεια, την οποία επανέκτησε μετά τη Μεταπολίτευση.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Νεολαίας «Λαμπράκη» ενώ σε νεαρή ηλικία είχε δραστηριοποιηθεί και στο ΚΚΕ.
Στη διάρκεια της μεταπολίτευσης υπήρξε ηγετικό στέλεχος της ευρύτερης κεντροαριστερής παράταξης με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.
Εξελέγη Βουλευτής Αττικής για πρώτη φορά το 1981 με το ΠΑΣΟΚ και έκτοτε εκλεγόταν σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες έθεσε υποψηφιότητα.