ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Η γερμανική αστυνομία εισέβαλε σε γραφεία τουρκικών ΜΜΕ και συνέλαβε δημοσιογράφους


Η γερμανική αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία της τουρκικής εφημερίδας Sabah στην Φραγκφούρτη σύμφωνα με τουρκικές πηγές (άλλες πηγές αναφέρουν ότι το ίδιο έγινε και στα γραφεία της A Haber). Οι πληροφορίες θέλουν η επιχείρηση να ξεκίνησε στις 6 το πρωί. Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu αναφέρει ότι συνελήφθησαν τα υψηλόβαθμα στελέση της Sabah Ισμαήλ Ερέλ και Τσεμίλ Αλμπάι.
Οι αστυνομικοί ερεύνησαν τόσο τους χώρους των γραφείων όσο και τις κατοικίες των δύο συλληφθέντων και όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.
Η επιχείρηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άγκυρας που ενεργοποίησε τις διπλωματικές οδούς προκειμένου να απελευθερωθούν άμεσα οι συλληφθέντες.
Κατά τις ίδιες πηγές η αιτία για την επιχείρηση είναι καταγγελίες που έγιναν από υποστηρικτή των «γκιουλενιστών» και καυτηριάζεται το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε καμία ειδοποίηση προς τους δημοσιογράφους, που αντιμετωπίστηκαν ως «τρομοκράτες».
Ήδη η Άγκυρα προχώρησε σε επίσημη έντονη αντίδραση μέσω των διπλωματικών καναλιών και είναι σε εξέλιξη επαφές προκειμένου να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες.