ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Ξέρει κάτι ο Δένδιας και αδειάζει τον Μητσοτάκη;


Είναι γνωστό ότι στη ΝΔ υπάρχουν πολλοί που κρίνουν ότι οι μέρες του Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος είναι μετρημένες. Προφανώς μεταξύ τους και Νίκος Δένδιας. Αλλιώς δεν εξηγείται η υπαινικτική και σε εντελώς αντιμητσοτακική γραμμή συνέντευξη που έδωσε λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές, στο κανάλι του Γιάννη Σαρακατσάνη, στο YouTube.
Κατ΄ αρχάς ανέδειξε τη γραμμή της «μιας διαφοράς», χωρίς πληθυντικούς και «ζώνες» που προτιμάει ο Μητσοτάκης.
Επ΄ αυτού μάλιστα τον… τρολάρισε προσφατα ο Κ. Καραμανλής αποδίδοντάς του εύσημα, επειδή μίλησε για τη «μια διαφορά» -ενώ είναι σωστό ότι το έκανε μια και μοναδική φορά. Συνήθως είναι γαλαντόμος με τους απέναντι και βλέπει, όπως και η Ντόρα, «συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο».
Ο υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε και μια πτυχή των ελληνοτουρκικών σχέσεων που ο Μητσοτάκης μας έκρυβε ως τώρα: «Αυτά τα 3,5 χρόνια εφιάλτης ήταν. Φτάσαμε στα όρια του πολέμου με την Τουρκία, αυτό δεν είναι αστείο».
Το ερώτημα είναι γιατί δεν το ανάφερε ποτέ ο Πρωθυπουργός. Και γιατί τον έδωσε τώρα ο υπουργός του.
Μετά από αυτό είναι παρωνυχίδα η διαφοροποίηση Δένδια στο θέμα της Ρωσίας, για την οποία ο Μητσοτάκης είπε ότι…είμαστε σε πόλεμο- που κήρυξε μόνος του προφανώς.
Ο εν αναμονή διάδοχός του μίλησε σε διαφορετικό ύφος. Είπε ότι «η Ρωσία έκανε ένα τεράστιο λάθος» με την εισβολή στην Ουκρανία και «η Ελλάδα δεν είχε άλλη επιλογή σχετικά με τη στάση της στο ίδιο ζήτημα».
Αλλά ούτε τον Ζελένσκι έκανε ήρωα, ούτε τους Ρώσους τέρατα.
Ξέρει κάτι και διαχωρίζει τη θέση του; Ή, απλώς, τον πληρώνει για την παρακολούθηση του;