ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Αναποφάσιστοι: Το 36,2% θα αποφασίσει λίγο πριν ή πίσω από το παραβάν...


Οι αναποφάσιστοι δίνουν σασπένς στις εκλογές. Είναι πολλοί και διαφόρων πολιτικών προελεύσεων –με τους περισσότερους να εντοπίζονται στους κεντρώους στους οποίους η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 25,4% σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της MRB που πρόβαλε το βράδυ της Παρασκευής το Open. Στην κεντροαριστερά η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι 19,9%, στην αριστερά 6,9%, στην κεντροδεξιά 3,5% και στη δεξιά 6%.

Πότε θα αποφασίσουν όσοι το σκέφτονται ακόμα; Στην ίδια δημοσκόπηση φαίνεται ότι οι αναποφάσιστοι θα έπαιρναν την απόφασή τους σε ποσοστό 14% έως την Παρασκευή, το 22,5% το Σάββατο ή την Κυριακή, ενώ το 36,2% θα αποφασίσει οριστικά στον δρόμο προς την κάλπη ή ακόμα και πίσω από το παραβάν!

Ποια είναι η πιθανότητα να μη ψηφίσουν οι αναποφάσιστοι; Το 88% των πολιτών απαντά ότι δεν είναι και τόσο πιθανό να μην πάει και το 71,8% καθόλου πιθανό. Αντίθετα ένα 10,2% απαντά ότι είναι πολύ πιθανό να μην πάει και 21,5% αρκετά πιθανό.





- από το Harddog