ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Η μοναξιά του Διονύση Σαββόπουλου


Όταν έτρωγε χρονια διαδικτυακό ξύλο ο Κραουνάκης. Όταν "ξεσκιζαν" την Τσανακλίδου με το χειρότερο τρόπο. Και τη Μποφίλιου ακόμα και για τα ρούχα της. Όταν η Ακρίτα ακούει τα εξ αμαξης για κάθε της ποστ. Η και άλλα. Όταν πνίγηκε η συναυλία του Θανάση και του Μυστακίδη στα δακρυγόνα. Όταν επιτέθηκε ο Αδωνις στον Φοίβο προσωπικα. Οταν ειπε η Τάνια τον Μερμηγκα στο Εθνικό και την έσερναν στα κοινωνικά δίκτυα για μέρες. Όταν βγήκαν τοσοι καλλιτέχνες στο δρόμο και ήταν μόνον κάτι "αντιδράσεις του Συριζα".  Τότε δεν ήταν "ντροπή, ντροπή, ντροπή". 
Αλλα δεν ανησυχώ. Όταν αναλαμβάνουν να σε υπερασπιστουν ο Μητσοτάκης αυτοπροσώπως, η Διαμαντοπουλου, ο Δοξιάδης και ο Βουλαρινος απλά λυπάμαι. Κατά τα άλλα εκείνοι θα γράφουν την αποψή τους, εμείς τη δική μας κι ο Σαββοπουλος δεν θα μπορεί να παίξει τα παλιά του τραγουδια για τον Κοεμτζη η για τον Ασλάνογλου, για την ΕΦΕΕ ή για τη Δημοσθένους Λεξη σ ένα κοινό που τον αγκαλιάζει χωρίς να τον ακούει. Κι αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι ο Δοξιάδης δεν θα υπερασπιζοταν ποτέ το Μακρύ ζεϊμπέκικο για το Νίκο. Κι αυτή είναι και η θανάσιμη μοναξιά του Διονύση Σαββόπουλου. Αλλα την επέλεξε χρονια πριν.
Ναταλί Χατζηαντωνίου (fb)

**** 
Τρελαίνομαι να βλεπω το Μητσοτάκη να υπερασπίζεται τον Σαββόπουλο. Σε λίγο θα τραγουδήσει η πλατεία ηταν γεμάτη με το νόημα που'χει κάτι απ τις φωτιές, θα κατηγορήσει το χαφιέ που μας ακολουθεί, θα παρασημοφορήσει μαζί με την Κεραμέως τον 16άρη που μας γαμεί τα Λύκεια. Και μετά τις εκλογές θα εξυμνεί τους κωλοέλληνες. Είπαμε, χώρα του υπαρκτού σουρεαλισμού.
Νίκος Μάστορας (fb)

****
Αγαπητοί φίλοι, ο Διονύσης Σαββόπουλος είναι δεξιός εδώ και 35+ χρόνια. Είχε γράψει μάλιστα και ένα ανεκδιήγητο τραγούδι το 1989 αφιερωμένο στον μπαμπά Μητσοτάκη, ο οποίος, σύμφωνα με τους στίχους, ήταν ο κατάλληλος για να μας "φτιάξει τα υδραυλικά". Ο Διονύσης Σαββόπουλος μιλά σαν σοφός γέροντας από την εποχή που δεν ήταν γέροντας και του αρέσει να μιλά για "σωφροσύνες" και να μάχεται τις "εξαλλοσύνες". Το ότι στα νιάτα του είχε γράψει κάποια αριστουργήματα δεν του απαγορεύει να γεράσει με αυτές τις απόψεις στο κεφάλι. Έχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες.
Δεν καταλαβαίνω το σοκ ορισμένων πάντως. Είναι σαν να σοκάρεσαι με δηλώσεις του Θεοδωρικάκου επειδή στα νιάτα του ήταν γραμματέας της ΚΝΕ.
Δ. Σούλτας (fb)