ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Πέθανε ο ηθοποιός και τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής


Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο για τον θάνατο του ηθοποιού και τραγουδιστή Γιάννη Βογιατζή σε ηλικία 89 ετών, μετά από νοσηλεία στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης ξεκίνησε το τραγούδι από το διαγωνισμό του Ζοζέφ Κορίνθιου για να κάνει καριέρα ύστερα και στον κινηματογράφο και το θέατρο.
Ερμήνευσε πλήθος επιτυχημένων τραγουδιών στις δεκαετίες του 1960 και του 1970. Είχε βραβευτεί δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά».
Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων. Ήταν φίλαθλος του Παναθηναϊκού και έχει τραγουδήσει και τον ύμνο της ομάδας.
Είχε σταματήσει να τραγουδά τα τελευταία χρόνια και ζούσε με τη σύζυγό του στο κτήμα τους στην Κερατέα. Ήταν ξάδελφος του συνονόματού του, επίσης ηθοποιού, Γιάννη Βογιατζή.