ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Η k- pop κουλτούρα και άλλες ιστορίες κορεάτικης φρενίτιδας


Ποιος δεν έχει κολλήσει με την κορεάτικη σειρά « Squid Game» η οποία έγινε επίσημα το πιο δημοφιλές σόου της πλατφόρμας του Netflix, έχοντας συμπληρώσει 111 εκατομμύρια προβολές σε λιγότερο από έναν μήνα από την πρεμιέρα του; Ακόμη ποιος δεν θαύμασε τα «Παράσιτα» που σάρωσαν τα κινηματογραφικά Όσκαρ το 2020 ή δεν λικνίστηκε στους ρυθμούς του «Gangnam Style» του απόλυτου viral τραγουδιού που από το 2012 μέχρι σήμερα έχει φτάσει τις 4,5 δισεκατομμύρια προβολές στο youtube;

Ένα ορμητικό κύμα από σειρές, ταινίες, μουσική και μόδα ήρθε με δύναμη από την Νότια Κορέα για να κατακλύσει την παγκόσμια αγορά και το «MEGA STORIES» με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις 00:10, εξερευνά τον πολύχρωμο και αστραφτερό κόσμο της k-pop κουλτούρας.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου δοκιμάζει κορεάτικες γεύσεις δια χειρός του σεφ Άνταμ Κοντοβά και μιλά με την Ντομένικα Δανιήλ η οποία έφερε την κορεάτικη μόδα στην Ελλάδα μέσα από το «My Hallyu». Ακόμη, συναντά την χορευτική ομάδα OCYAN και μιλά με την Γκόλντι Χατζηθεοδώρου για τα K-Pop Festivals αλλά και την τραγουδίστρια Μαριάννα Κάρα που η αγάπη της για την Κορέα έγινε η αφορμή για το τραγούδι «Cinderella». Στην συνέχεια επισκέπτεται μία τυπική κορεάτικη οικογένεια για να ανακαλύψει πώς είναι η ζωή των Κορεατών στην Αθήνα, επισκέπτεται το ατελιέ του ζωγράφου Han Chong Yop που ζει και δημιουργεί στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια.
Η pop Κορέα δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει από το πιο λαϊκό άθλημα του κόσμου. Οι ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων» Ουι Τζο και Ιμ Μπομ μιλούν για τη χώρα τους αλλά και για την ζωή τους στην Ελλάδα δοκιμάζοντας ακόμη και πατσά.

Το παγκόσμιο φαινόμενο του 21ου αιώνα που ακούει στο όνομα «κορεάτικο κύμα» έρχεται να αποκαλύψει τα μυστικά της επιτυχίας και της ορμής του στο «MEGA STORIES».

  • Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου
  • Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος
  • Υπεύθυνη Έρευνας και Ρεπορτάζ: Ηλιάνα Δανέζη
  • Έρευνα: Κώστας Μπουρούσης
  • Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη
  • Κινηματογράφηση: Νo Names Filming team
  • Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς, Αφροδίτη Ταυρή
  • Ενδυματολόγος: Ηρώ Τσούρτου