ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Iσχυρή έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης - Eξι νεκροί, 53 τραυματίες


Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3:30 το μεσημέρι της Κυριακής προκαλώντας πανικό στους πολίτες και συναγερμό στις τουρκικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έκρηξη στην πολυσύχναστη οδό Ιστικλάλ, κοντά στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του ελληνικού προξενείου, υπάρχουν τουλάχιστον έξι νεκροί και 53 τραυματίες, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο. Ο Ερντογάν έκανε λόγο, στις πρώτες του δηλώσεις, για “επίθεση” και τόνισε ότι οι δράστες θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Μάλιστα έκανε λόγο για “σκιά τρομοκρατίας”
Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για την έκρηξη. Παράλληλα, απαγορεύτηκε η αναμετάδοση ειδήσεων σχετικά με το περιστατικό.
Οι πρώτες εικόνες έδειχναν κόσμο να τρέχει να απομακρυνθεί από το σημείο της έκρηξης, καθώς και μεγάλο αριθμό πυροσβεστικών οχημάτων να σπεύδει προς την περιοχή.
Εκτός από τα πυροσβεστικά οχήματα, προς το σημείο σπεύδουν και τεθωρακισμένα με πολυβόλα.
Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή σε μεγάλη ακτίνα.