ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Το υπουργείο Οικονομικών αποσύρει τις οικονομικές ενισχύσεις στην «Κιβωτό του Κόσμου»


Το υπουργείο Οικονομικών παίρνει πίσω τις οικονομικές ενισχύσεις προς την Κιβωτό του Κόσμου μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση σχετικά με τις καταγγελίες που διερευνώνται ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε δηλώσεις του στο Mega. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών σχετική απόφαση υπέγραψε χθες. «Οι καταγγελίες είναι πράγματα συγκλονιστικές και χρειάζονται διερεύνηση. Ως υπουργείο ενισχύσαμε πρόσφατα πολλές από αυτές τις δομές για να ενισχύσουμε, σε τελική ανάλυση, τα παιδιά” ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.
Η Εισαγγελία Ανήλικων έχει αναλάβει να ρίξει φως στις συγκλονιστικές καταγγελίες περί κακοποίησης παιδιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών, η δικογραφία επιστρέφει από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής στις εισαγγελικές αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνοµικές και εισαγγελικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση έχουν στα χέρια τους καταθέσεις για τουλάχιστον δύο περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης νεαρών αγοριών από προβεβληµένο µέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.
Στο μικροσκόπιο των αρχών, σύμφωνα με την ΕΡΤ, βρίσκονται πέντε δομές σε Αττική και περιφέρεια, ενώ από την εισαγγελία ανηλίκων ερευνώνται τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις ξυλοδαρμού.