ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Ιδού η Ρόδος...


Μέρες τώρα
η κυβέρνηση δέχεται ομοβροντία αποκαλύψεων από τον Τύπο για το σκάνδαλο των υποκλοπών και την εμπλοκή του Μεγάρου Μαξίμου. Μόλις χθες ο ιστότοπος InsideStory.gr αποκάλυψε ότι το παράνομο λογισμικό Predator αγοράστηκε από την ΕΥΠ, κόστισε 7 εκατ. ευρώ, δοκιμάστηκε σε εγκαταστάσεις της στο ΚΕΤΥΑΚ και χρησιμοποιείται από το 2020.
Τι απαντάει σε όλα αυτά η κυβέρνηση; Θα σταθούμε σε όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Διαχώρισε τις νόμιμες -όπως τις χαρακτήρισε- επισυνδέσεις από τις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι βρήκε τελευταίο καταφύγιο στις «περίφημες υποκλοπές», υποβαθμίζοντας προκλητικά το θέμα.
Αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τις παρακολουθήσεις και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας γίνονταν υποκλοπές με το παράνομο λογισμικό Pegasus, μέσω του οποίου άφησε να εννοηθεί πως παρακολουθούσαν τον ίδιο και την οικογένειά του.
Είναι φανερό πως πρόκειται για... παραλήρημα απόγνωσης και θράσους μαζί. Αλλά εμείς θα πάρουμε στα σοβαρά τα όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης και θα βάλουμε στην άκρη το γεγονός ότι και ο πιο αδαής αντιλαμβάνεται την προσπάθειά του να αντιστρέψει τους ρόλους και στη δεινή θέση που βρίσκεται αυτός να βάλει την αντιπολίτευση, και δη την αξιωματική.
Ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός και πολιτικός προϊστάμενος στην ΕΥΠ έχει όλες τις δυνατότητες στα χέρια του να αποδείξει ότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν υποκλοπές, ακόμη και σε βάρος του. Γιατί δεν φέρνει τις αποδείξεις; Γιατί δεν ζητάει από τη Δικαιοσύνη με ανώτατους δικαστικούς να μπει στην εν λόγω υπηρεσία και να τα κάνει όλα φύλλο και φτερό; Γιατί δεν το έχει κάνει ώς τώρα;
Ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός και πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ οφείλει να απαντήσει αν η εν λόγω υπηρεσία, επί δικής του διακυβέρνησης, έκανε ή δεν έκανε υποκλοπές σε βάρος πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών κ.ά. Γιατί κρύβεται πίσω από το απόρρητο και δεν ζητάει από τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει το θέμα με ανώτατους δικαστικούς;
Γιατί χρησιμοποιεί την εξουσία του για να εμποδίσει κάθε έρευνα; Εχει κάτι να κρύψει; Αντί να κάνει τον... παλικαρά εκ του ασφαλούς, ας αποδείξει ότι δεν έχει. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.