ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Η πτώση ενός κλειδοκράτορα


Ο Γρηγόρης ∆ηµητριάδης είναι μία περίπλοκη προσωπικότητα που βρέθηκε από τη θέση του δεύτερου ισχυρότερου ανθρώπου στη χώρα στο επίκεντρο της υπόθεσης των υποκλοπών. Ανθρωπος με πολλά χαρίσματα, πολύ ευφυής, ορισμένες φορές διαβολικά ευφυής, μεγάλωσε στο «Μητσοτακέικο» και απέκτησε στη διαδρομή μία στενή σχέση με τον θείο του Κυριάκο. Από μικρός ήταν ένα παιδί με έντονη αλλά και δύσκολη –αν όχι εκρηκτική– προσωπικότητα που τον έφερε σε σύγκρουση με το οικογενειακό του περιβάλλον. Του άρεσε πάντοτε να αναφέρεται στον «παππού» Μητσοτάκη –το κορνιζαρισμένο πορτρέτο του οποίου δέσποζε στο γραφείο του– και να τονίζει τα κρητικά χαρακτηριστικά της οικογένειας. Για παράδειγμα, μία από τις αγαπημένες του φράσεις ήταν το «εμείς φοράμε παντελόνια», που το έλεγε σε όποιον συναντούσε για πρώτη φορά.
Ο Δημητριάδης βρέθηκε κοντά στον θείο του όταν εκείνος έγινε αρχηγός της Ν.Δ. Αναλάμβανε ειδικές αποστολές, έκανε το «κάστινγκ» ανθρώπων που προορίζονταν για ευαίσθητες θέσεις και καταγινόταν σε ένα βαθμό με ζητήματα ασφάλειας.
- απόσπασμα από κείμενο του Σταύρου Παπαντωνίου στην Καθημερινή (ολόκληρο ΕΔΩ)