ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Πυρά από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ – Κάνουν λόγο για ήττα Δένδια


Σε μια ακόμα εσωκομματική κρίση και επιβεβαίωση του χάσματος ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, εξελίσσεται στο εσωτερικό το διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη, στο περιθώριο των αποκαλύψεων για παρακολούθηση και του Νίκου Δένδια από το κοινό κέντρο υποκλοπών ΕΥΠ- Predator.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στον ΣΚΑΪ, ναυαρχίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου, ο Άρης Πορτοσάλτε συνεπικουρούμενος και από άλλους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού που βρίσκονταν στο πάνελ εξεπέλυση επίθεση στον Νίκο Δένδια λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ελληνική διπλωματία και το υπουργείο Εξωτερικών έχει ήττα στη Λιβύη. Έπρεπε να γίνει συνεννόηση εκεί. Όσο η κ.Μανγκούς είναι ενεργούμενο του Ερντογάν, επρεπε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα παγιδευτεί ο υπουργός Εξωτερικών».
Στη συνέχεια σχολίασαν ότι την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «λέει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι έπρεπε να φανταστούμε ότι θα μας την “κάνουν”», με τον Άρη Πορτοσάλτε να απαντά «καλά τα λέει η αντιπολίτευση».

Επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών από δημοσιογράφους των “Νέων”

Εντύπωση προκάλεσε η επίθεση του δημοσιογράφου των «ΝΕΩΝ» Ηλία Κανέλλη στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια μετά το περιστατικό στη Λιβύη… Ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε «Πατριδοκάπηλο» και «Ψωνισμένο» τον υπουργό γράφοντας συγκεκριμένα στα κοινωνικά δίκτυα «Δένδιας. Άλλος ένας πατριδοκαπηλος που την ψώνισε και θα τον πληρώσουμε».
Eπίσης και η «Πανδώρα» στα ΝΕΑ ασκεί κριτική στους χειρισμούς Δένδια.

Επισημαίνεται ότι ήδη από χθες Πέμπτη (17/11) και ενώ το διπλωματικό επεισόδιο ήταν σε εξέλιξη, η κυβέρνηση δια του Γιάννη Οικονόμου απέφυγε να εμπλακεί στην υπόθεση, τηρώντας μία μάλλον ψυχρή στάση. «Δεν έχω τίποτα να προσθέσω στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο press room.
Ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση βλέπει παρέμβαση τρίτων, δηλαδή εν προκειμένω της Τουρκίας, πίσω από την «παγίδα» που έστησε η κυβέρνηση της Τρίπολης και περιορίστηκε να πει ότι: «Έχει εκδοθεί ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία και σας παραπέμπω».
Στη συνέχεια απαντώντας σε άλλο δημοσιογραφικό ερώτημα επέμεινε στην ίδια ξερή δήλωση: «Δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω από την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών. Η επίσκεψη του κ. Δένδια στη Λιβύη συνεχίζεται κανονικά και, προφανώς, οι επισκέψεις και τα ταξίδια του Υπουργού Εξωτερικών είναι σε γνώση της κυβέρνησης».
Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι «οι αντιφάσεις και οι αντιθέσεις μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Δένδια και η έλλειψη εθνικής στρατηγικής, κοστίζουν πολύ σοβαρά στην εξωτερική πολιτική της χώρας».
Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση υπογράμμισε πως «η ντροπιαστική και απαράδεκτη εικόνα να τίθεται ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας προκλητικά προ τετελεσμένων από την μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης, μαρτυρά δυστυχώς την αδύναμη διεθνή εικόνα της χώρας και της εξωτερικής μας πολιτικής, αλλά και την έλλειψη σχεδιασμού σε ένα τόσο σημαντικό ταξίδι».